Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIRK DEKKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1945 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Dirk Dekker

Dirk Dekker werd geboren op 19 januari 1945 te Den Haag. Opleiding Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium piano bij Hans Dercksen, schoolmuziek bij Jan Boeke en van 1969 tot 1972 compositie bij Ton de Leeuw. Activiteiten Van 1971 tot 1973 was hij verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool als algemeen vormend muziekdocent. Van 1973 ...
Volledige biografie...

Biografie Dirk Dekker

1945

Dirk Dekker werd geboren op 19 januari 1945 te Den Haag.


Opleiding

Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium piano bij Hans Dercksen, schoolmuziek bij Jan Boeke en van 1969 tot 1972 compositie bij Ton de Leeuw.


Activiteiten

Van 1971 tot 1973 was hij verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool als algemeen vormend muziekdocent. Van 1973 tot 1976 was hij oprichter en lid van de Amsterdamse Mime Liga. Van 1978 tot 1990 was Dirk Dekker docent aan de Academie voor Expressie en Communicatie in Leeuwarden en van 1994 tot 1996 werkte hij als componist en coƶrdinator bij de multi-media muziektheatergroep Opera Fitzcaraldo.


Composities

Dirk Dekker componeert muziek voor theater, ballet, koor, kamermuziek en elektronische muziek. In 1970 schreef hij in samenwerking met de componisten Bernard van den Boogaard, Jakob Klaassen, tekstdichter Jean-Pierre Plooy en ruimtelijk ontwerper Michiel d'Hont het theaterwerk Diktatuur. In 1990 schreef hij de kameropera De fatale ontgoocheling te Oostende over de Vlaamse architect Gaston Eysselinck. Voor Kunstcentrum Bergen componeerde hij muziek bij de film A fairy tale in 2004.

Dirk Dekker
(2006)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dirk Dekker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer