Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DISABUSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Disabuse

Periode

1987 - 2004

Genre

hardcore, metal

Online

Officiële website

Disabuse

Disabuse is een Nederlandse crossover van hardcore en metal. De band wordt in de zomer van 1987 opgericht in punkzaal Chi Chi Club in het Achterhoekse Winterswijk. De eerste EP Sorrow And Perdition (1989) wordt door het radioprogramma Vara's Vuurwerk uitgeroepen tot album van de week. De bezetting op de ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Brian   gitaar

Biografie Disabuse

Disabuse is een Nederlandse crossover van hardcore en metal. De band wordt in de zomer van 1987 opgericht in punkzaal Chi Chi Club in het Achterhoekse Winterswijk. De eerste EP Sorrow And Perdition (1989) wordt door het radioprogramma Vara's Vuurwerk uitgeroepen tot album van de week. De bezetting op de plaat bestaat naast gitarist Brian uit bassist Patrick van der Beek, gitarist Edwin Woerdman, drummer Jeroen Keetels en vocalist Arch Wamelink. Disabuse deelt het podium met bands als Suicidal Tendencies, Kreator, M.D.C. en The Accused. Door de verhuizing van de drummer en onderlinge meningsverschillen is de band enkele jaren uit de running. Na de demo Existence (1995) en de cd-uitgave van de eerste EP in 1997 tekent een herboren Disabuse in 1998 bij het Belgische I Scream Records waar het album Personal Path verschijnt, opgenomen in de Beaufort Studio met producer Han Swagerman. 'Een dijk van een album,' schrijft Aarschok in december 1998, 'met een eigen smoelwerk en veel muzikaal vakmanschap'. Disabuse treedt op met onder meer Propain, Deviate, Brightside, Sick Of It All, Earth Crisis, Crackdown en Peter Pan Speedrock. In februari 2002 wordt in de Rotterdamse studio Excess het album Down In Disgrace opgenomen, gevolgd door optredens met Biohazard en Backfire. Het laatste optreden van Disabuse is op 1 mei 2004 in de Elbekurkie Meddo te Meddo. Het reünieoptreden op 17 januari 2009 in Eucalypta te Winterswijk wordt vastgelegd op de cd Echoes Of A Lifetime.

Discografie Disabuse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Disabuse

Audio/Video Disabuse

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer