Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

big beat, house

Dive

Danceduo uit Noord-Holland met drummer Raymond Dreesen en zanger/producer René Lenting (ex-20 Brothers). De groep speelt live breakbeats met invloeden uit techno en rock. Met de livesingle Something For Your Head (1999) voor Paradiso Records en het swingende nummer Relaxed Fella (2000) wekt het duo interesse in de muziekwereld. Dive ...
Volledige biografie...

Bezetting

Raymond Dreesen   drums
René Lenting   gitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1999   20 Brothers House
2005   Bas Kunnen
2006   Kinderen Voor Kinderen

Biografie Dive

Danceduo uit Noord-Holland met drummer Raymond Dreesen en zanger/producer René Lenting (ex-20 Brothers). De groep speelt live breakbeats met invloeden uit techno en rock. Met de livesingle Something For Your Head (1999) voor Paradiso Records en het swingende nummer Relaxed Fella (2000) wekt het duo interesse in de muziekwereld. Dive staat in de dancefinale van de Grote Prijs van Nederland, brengt het dubbelalbum Paradise Maybe uit en tourt door Nederland, België en Duitse met optredens in onder meer de Melkweg, Paradiso, de Supperclub en tijdens de Love Parade. René Lenting schrijft ook muziek voor derden en levert onder meer bijdragen aan Kinderen Voor Kinderen.

Discografie Dive

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dive

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer