Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIZZY MAN'S BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dizzy Man's Band

Periode

1968 - 1983

Genre

amusementsmuziek, rock

Dizzy Man's Band

Achtkoppige lolbroekband uit Zaandam rond boegbeeld Jacques Kloes die met onmiskenbare muzikale kwaliteiten en een komische act in de jaren zeventig zeer succesvol is.
Volledige biografie...

Bezetting

Joop Tromp   drums
Karl Kalf   trompet
Klaas Versteeg   saxofoon
Dick Buysman   basgitaar
Herman Smak   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jan Visser (1)   basgitaar
Koen Merkelbach   zang
Hans de Zwart   basgitaar
Frans Meinecke   basgitaar
Ton Dijkman   drums

Genoemd in de biografie van

1969   John Sonneveld
1974   Bertus Borgers
1976   Alquin
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dizzy Man's Band

Achtkoppige lolbroekband uit Zaandam rond boegbeeld Jacques Kloes die met onmiskenbare muzikale kwaliteiten en een komische act in de jaren zeventig zeer succesvol is.

1968

De IJmondse zanger Jacques Kloes richt de band Take Five op met de restanten van de Zaanse band The Fellows.

Take Five

1970

Nadat de groepsnaam is veranderd in Dizzy Man's Band, brengt de groep haar eerste single uit, Tell Me It's Allright, in de stijl van Blood, Sweat & Tears en Chicago. De plaat flopt en men slaat een nieuwe, meer toegankelijke muzikale weg in. Dat blijkt een gouden greep want de tweede single Tickatoo, een kopie van Down On The Corner van Creedence Clearwater Revival, wordt in juli een grote hit. De opvolger Young Love haalt in oktober de tipparade. Het album Dizzy Do Tickatoo verschijnt.

1971

De formule van gemakkelijk in het gehoor liggende deuntjes, een duidelijk aanwezige blazerssectie en melige lolbroekerij slaat aan. De singles Zig Zag City en Let's Go To The Beach scoren eveneens goed. Het album Luctor Et Emergo verschijnt.

1972

Ook het serieuzere werk doet het prima. In juni belandt Jumbo in de top tien en in november scoort de band opnieuw met Shocking. De band werkt voornamelijk met producer Richard de Bois.

Richard de Bois

1973

Dizzy Man's Band De eerste bezettingswisselingen kondigen zich aan. Bassist Buysman vertrekt naar Lucifer en wordt vervangen door Jan Visser (George Baker Selection), die al snel weer plaats maakt voor Hans de Zwart (Jigsaw). In maart scoort de groep een grote hit met The Show, waarmee de grappen en grollen het definitief winnen van de serieuze aanpak. In november bereikt Fire de top 40. Ook in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Japan en Zuid-Amerika is de band succesvol.

George Baker Jigsaw Lucifer

1974

Dizzy Man's Band In februari wordt Mony The Phony een hit. De Dizzy Man's Band speelt de hoofdrol in een komische TV-serie. Het album The Show verschijnt. Opnieuw verandert de band van samenstelling. Trompettist Karl Kalf (ex-The Virginian Creeper) verlaat de groep en vormt later met Bertus Borgers de blazerssectie voor Golden Earring. Bassist De Zwart wordt vervangen door Frans Meinecke.

Golden Earring The Virginian Creeper

1975

In januari wordt Dizzy On The Rocks een hitje en in juni scoort de band hun grootste hit met het jolige The Opera. Voor dit nummer wordt de groep in september onderscheiden met het tiende Har(p)poentje van Stichting Conamus. Het album The Opera verschijnt. Podiumpaljas Bob Ketzer brengt een solo-single uit.

Bob Ketzer

1976

Dizzy Man's Band Turkey Turkey bereikt in januari de top 40 en de opvolger Everyday In Action wordt in juli een kleine hit.

1977

Voormalige trompettist Karl Kalf levert een bijdrage aan het album Love Vendetta van de Harry Muskee Band.

Harry Muskee Band

1978

In januari wordt de single Rio een hitje. Na de zoveelste interne discussie over de muzikale koers verlaat oprichter Jacques Kloes de band en wordt vervangen door Steve Allet (pseudoniem van Koen Merkelbach). Het groepsgeluid beweegt zich richting hardrock. In september scoort de band onder aanvoering van Steve Allet een hitje met Red.

Steve Allet

1980

De single Mony Mony van de Dizzy Man's Band haalt de tipparade. Daarna volgt een periode met opnieuw veel bezettingswisselingen.

1983

De band valt definitief uit elkaar. Saxofonist Klaas Versteeg tourt vijf seizoenen mee met musicals van Jos Brink. In de tweede helft van de jaren tachtig speelt hij samen met drummer Joop Tromp in de coverband Big Deal.

1989

De Dizzy Man's Band komt regelmatig bijeen voor reünie-optredens en treedt op in het Veronica TV-programma Goud Van Oud.

1990 - 2000

Met zijn partner Laila Holwerda vormt Klaas Versteeg het duo Pinck waarmee hij Nederlandstalig repertoire vertolkt in cafés en op feesten. De naam verandert in Jansen & Tilanus en het repertoire wordt geëngageerd en geschikt voor bijeenkomsten van Groen Links, PvdA en de FNV. Het duo stapt over op het begeleiden van line dance onder de naam 4 Bow & McCale. Bob Ketzer overlijdt in 1996 aan keelkanker.

2002

Klaas Versteeg brengt onder de naam Nick McAlley de countryplaat Wanna Stay Connected uit.

Nick Mcalley

2008

Jacques Kloes verzamelt zeven muzikanten om zich heen om weer onder de naam Dizzy Man's Band op treden. Naast drummer Joop Tromp bestaat de band verder uit nieuwe namen: zanger/gitarist Johan Bouquet (met wie Kloes het duo The Showbusters vormt), bassist Robin Feltkamp, trompettist Jan Doedens, saxofonist Bert Ramaakers en toetsenist Hans Vos.

2015

Jacques Kloes overlijdt op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Beverwijk.

Discografie Dizzy Man's Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dizzy Man's Band

Audio/Video Dizzy Man's Band

Video Dizzy Man's Band

Dizzy Man's Band - The Op...
Dizzy Man's Band - The Opera
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dizzy Man's Band - The Opera

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer