Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJANGO WAGNER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Django Wagner

Periode

26-10-1971 - heden

Genre

Nederlandstalig, zang, zigeunermuziek

Online

Officiële website

Django Wagner

Django Wagner is een Brabantse volkszanger afkomstig uit een muzikale zigeunerfamilie. In zijn feest- en levensliederen, over liefde, geluk en verdriet, zijn invloeden terug te vinden uit de zigeunermuziek.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2012   Frans Duijts

Biografie Django Wagner

Django Wagner is een Brabantse volkszanger afkomstig uit een muzikale zigeunerfamilie. In zijn feest- en levensliederen, over liefde, geluk en verdriet, zijn invloeden terug te vinden uit de zigeunermuziek.

1971 - 2007

Django Wagner (26 oktober 1971) groeit op in een woonwagenkamp in het Brabantse Nuenen. Thuis hoort hij zigeunermuziek van onder meer Django Reinhardt en popmuziek van Elvis Presley, Barry White, Tom Jones, Willy Alberti en André Hazes. Vanaf 1995 zingt hij op feesten en partijen. Hij combineert zijn zangcarrière met zijn dagelijks werk als autohandelaar.

André Hazes Willy Alberti

2008 - 2010

De zanger komt in contact met de producers Waylon van der Heijden, Frank van Weert en Adrie van den Berk. Zij schrijven voor hem de single Kali. Het liedje wordt uitgevoerd samen met zijn neven van The Rosenberg Trio en Martien Wagner op viool. De single is een schot in de roos en komt in 2009 op de 17de plaats terecht van de Top 100. Het gelijknamige debuutalbum behaalt in 2010 de gouden status. Django krijgt de gouden plaat uit handen van Marianne Weber. Op de cd wisselt Wagner levensliederen af met feestelijk repertoire. Ook andere singles van het album Kali krijgen een hitnotering in de Top 100: Mooie Blauwe Ogen, Maar Toch Blijf Jij Me Trouw, Mijn Naam Dat Is Marina en Ik Geniet Zo Van Het Leven. De zanger maakt in de Belgische Ardennen videoclips voor alle liedjes van zijn debuutalbum. De filmpjes worden verzameld op dvd, inclusief een kijkje achter de schermen. In december verschijnt de kerstsingle Ik Kom Naar Huis (Met Kerstmis).

Marianne Weber The Rosenberg Trio

2011 - 2012

Wagners tweede album Mijn Gevoel (2011) wordt onderscheiden met een BUMA NL Award in de categorie Beste Album. Op de cd staan naast de kerstsingle uit 2010 ook de singles Die Mooie Ogen, Zwarte Haren, Zwoele Gitaren en Eenzaam, Alleen En Verloren. De zanger doet in december 2011 mee met het gelegenheidsproject Hollandse Kerst Sterren en zingt samen met andere Nederlandse artiesten op de benefietsingle Onze Kracht. De opbrengsten komen ten goede aan Stichting Doe Een Wens. Via producer Frank van Weert ontmoet Wagner zijn collega Frans Duijts. Wagner is een van de optredende artiesten tijdens Duijts' Waalkadefeest in Tiel in mei 2012 en de twee zangers brengen het duet In Ons Café uit op single. Het duet is terug te vinden op het derde album Als De Nacht (2012) waarop ook bijdragen staan van onder meer de gitaristen Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer. Een aantal van de liedjes is door Django Wagner zelf geschreven. In november 2012 ontvangt hij de Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs van Buma Cultuur.

Frans Duijts Paulus Schäfer

2013

Tijdens de officiële opening van het Internationale Dansleraren Congres Swinging World AMAZING, op 13 juni in Ermelo, krijgt Django Wagner de NVD artiestenprijs de Gulden Vedel (Gouden Viool) uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse zanger, zangeres of groep, waarvan de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen in de Swinging World dansscholen.

2014

De zanger brengt in mei het duetalbum Samen uit. Het album bevat duetten met onder anderen Peter Beense, Dennie Christian en Sieneke. Het album komt binnen op drie in de GfK album top 100. Ook wordt de zanger genomineerd voor een Buma NL Award in de categorie Beste Zanger.

Dennie Christian Peter Beense Sieneke

Discografie Django Wagner

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Django Wagner

Audio/Video Django Wagner

Video Django Wagner

Django Wagner - Die Mooie...
Django Wagner - Die Mooie Ogen (Hebben Mij Bedrogen)
(Officiele Videoclíp) Dja...
(Officiele Videoclíp) Django Wagner - Mijn Naam Dat Is Marina
Django Wagner - Maar Toch...
Django Wagner - Maar Toch Blijf Jij Me Trouw (Officiële Videoclip)
(Officiele Videoclíp) Dja...
(Officiele Videoclíp) Django Wagner - Mooie Blauwe Ogen
Django Wagner - Kali (Off...
Django Wagner - Kali (Officiële Videoclip)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Django Wagner - Maar Toch Blijf Jij Me Trouw (Officiële Videoclip)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer