Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - heden

Genre

pop

Online

Officiële website

Do

Zangeres uit Brabant die in 2002 wereldwijd aandacht krijgt met een cover van het Bryan Adams nummer Heaven.
Volledige biografie...

Bezetting

Dominique van Hulst   zang

Overige muzikanten

Glenn Corneille   arrangeur, componist, piano, producer
Marcus Olgers   piano
Jonas Filtenborg   drums
Krystl Pullens   achtergrondzang

Genoemd in de biografie van

1983   Krystl
1995   Marcus Olgers
2002   Wiboud Burkens
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Do

Zangeres uit Brabant die in 2002 wereldwijd aandacht krijgt met een cover van het Bryan Adams nummer Heaven.

1981

Dominique Rijpma van Hulst wordt op 7 september geboren in Eindhoven.

1996 - 2000

Op vijftienjarige leeftijd kiest Dominique voor een zangcarrière. Na afloop van haar eerste optreden krijgt ze meteen een platencontract aangeboden. In eerste instantie werkt ze vooral als achtergrondzangeres en zingt ze duetten met zowel Marco Borsato als ex-Spandau Ballet zanger Tony Hadley. Do komt in contact met de producer Yanou als ze aan het werk is in de studio. Do's eerste single, Real Good, verschijnt. Voor een uitverkocht Ahoy' staat ze in het voorprogramma van de Engelse boyband Five en de Amerikaanse zanger Montell Jordan. Haar videoclip wordt in het TMF programma Hot Or Not door de kijkers tot 'Hot' uitgeroepen.

Marco Borsato

2001

Do wordt door de bekende DJ Sammy gevraagd de vocalen te verzorgen op een dance-cover van de Bryan Adams hit Heaven. Onder de naam DJ Sammy & Yanou feat. Do brengt DJ Sammy de single wereldwijd uit.

2002

Heaven wordt wereldwijd een grote hit en bereikt de hoogste regionen van de hitlijsten in landen als Duitsland, Australië, Canada, de Benelux, de VS en Groot-Brittannië, waar het nummer zelfs de eerste plaats van de Britse dance charts bereikt. Alleen in Nederland wil het niet zo vlotten; Heaven komt hier niet hoger dan de zestiende plaats. Ook Do's tweede single Yanou feat. Do - On And On wordt een groot succes en opnieuw bereikt de zangeres de bovenste plaatsen in de diverse internationale hitlijsten.

2003

Er komt een 'candlelight' versie van Heaven uit. Met deze ballad bereikt Do wel de Top 10 van de vaderlandse hitlijsten. Do zingt op 10 maart samen met Bryan Adams Heaven tijdens een concert van Adams in Keulen. Ook zingen ze samen het nummer When You're Gone. Omdat Do de tekst van dit laatste nummer niet kent zingt ze het mee van een papiertje. Tijdens de Dance Star Awards in Miami op 19 maart is DJ Sammy genomineerd in de categorieën Best Album en Best International Act. In de laatste categorie valt hij in de prijzen. Do verzorgt in april het voorprogramma van het Nederlandse concert van Westlife en staat ook met de groep op het podium tijdens de TMF Awards. Glenn Corneille is haar vaste muzikale begeleider en vanaf september ook de bandleider van de nieuwe popband rondom Do. De zangeres ontvangt in oktober in Monte Carlo als beste Nederlandse artiest de World Music Award voor haar balladversie van de Heaven.

2004

De single Voorbij van Marco Borsato is een duet met zangeres Do. Voorbij behaalt de eerste plaats van de hitparade. Heaven wordt genomineerd voor een Edison in de categorie Single van het Jaar. Do's titelloze debuutalbum wordt samen met producer Yanou opgenomen in de Toneteam Studios in Düsseldorf. Naast de hit Heaven bevat de plaat twaalf poppy soulliedjes. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards op 10 april in Ahoy' wordt Do verkozen tot beste vrouwelijke artiest nationaal. Begin juni verschijnt de single Love Is Killing Me. Do leent haar stem aan het karkater Liz in de Nederlandse versie van de speelfilm over de kat Garfield (regie: Peter Hewitt). De single Angel By My Side is de titelsong van de Nederlandse film Ellis In Glamourland. De film gaat op 30 september in première.

Marco Borsato

2005

Do is een van de vocalisten op Als Je Iets Kan Doen, een benefiet-single voor de slachtoffers van de zeebeving in Zuidoost-Azië. De stem van Do is te horen in de Nederlandse versie van de animatiefilm Robots (première 24 maart). Do start met producer/muzikant en goede vriend Glenn Corneille aan de opnamen van de tweede cd. Na het tragische ongeluk van Corneille op 23 augustus duurt het een paar maanden voordat de zangeres weer in staat is de draad op te pakken. Geholpen door Stephan Geuzenbroek en Frans Hendriks rondt ze de opnamen af.

Glenn Corneille

2006

Do's tweede album Follow Me komt 19 juni uit. Het repertoire is veelzijdig met elementen uit country, soul, latin en gospel. De plaat bevat onder meer het nummer We Could, een liedje gecomponeerd door Glenn Corneille en met een tekst van diens weduwe Chantal Nijssen, en Ordinary People, een cover van Connor Reeves. Het titelnummer is medegecomponeerd door Bryan Adams. Na enkele try-outs gaat begin oktober in Uden de Follow Me Theatertournee van start.

2007

In november maakt Do haar musicaldebuut als hoofdrolspeelster in de Eftelingmusical Assepoester.

2008

In augustus beëindigt de zangeres haar platendeal bij Sony BMG. De compilatie The Essential (september) is de laatste plaat voor het label. Do maakt vanaf oktober deel uit van de jury van het tweede seizoen van de Belgische X Factor waarbij ze de categorie Groepen voor haar rekening neemt. Het kerstnummer van de Playboy staat in het teken van een fotoreportage met Do gemaakt in Zuid-Afrika.

2009 - 2010

In juli beginnen de opnamen voor nieuwe komische dramaserie Ik Zie, Wat Jij Niet Ziet van RTL 5. Do speelt is hierin vanaf begin 2010 te zien in de rol van Anne. De single en het minialbum Zingen In Het Donker (presentatie: november 2009, uitgave: februari 2010) verschijnen rondom de landelijke week tegen geweld. De opbrengsten van de single komen ten goede aan het ontplooien van activiteiten die huiselijk geweld terugdringen. Het minialbum komt voort uit de gelijknamige, door de Mutsaersstichting geïnitieerde film van Martie Dekkers en Ed van Otterdijk over huiselijk geweld, met rollen voor Carice van Houten, Frank Lammers, Aart Staartjes en Gaite Jansen. De cd verschijnt ook gelimiteerd bij Holland Art Gallery in een box van 50x50 cm met naast het album litho's van schilderijen van onder anderen Peter Donkersloot, Gerdine Duijssens en Ruud de Wild.

2011

Do is vanaf 19 maart elke zaterdagavond te zijn in de derde serie De Beste Zangers Van Nederland. In dit televisieprogramma van de Tros, dat is opgenomen in Zuid-Frankrijk en wordt gepresenteerd door acteur Victor Reinier, staat elke aflevering één zanger(es) centraal die voor de andere deelnemers een lied uitgekozen heeft om te zingen. De andere vocalisten zijn Xander de Buisonjé, Lange Frans, Wolter Kroes, Anita Meijer, Glennis Grace, Peter Koelewijn, George Baker en Anita Meyer. De zangeres speelt de rol van Maria in The Passion, een muzikaal evenement over het lijden en sterven van Jezus verteld aan de hand van hedendaagse popsongs. The Passion wordt op 21 april in Gouda uitgevoerd en live uitgezonden op televisie, radio en internet.

Anita Meyer George Baker Glennis Grace Lange Frans Peter Koelewijn Wolter Kroes Xander de Buisonjé

2012

Do presenteert samen met vader en zoon Ron en Rick Brandsteder en hypnotiseur Jos Claus voor SBS6 het amusementsprogramma Van Je Vrienden Moet Je ’T Hebben. Hierin worden bekende Nederlanders onder hypnose gebracht. Het programma wordt vroegtijdig van het scherm gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Met liedjes van haar kerstalbum Bubbles & Bells treedt de zangeres in december op in enkele filialen van het Holland Casino.

2013

Do presenteert samen met rapper Yes-R bij SBS6 de talentenjacht The Next Pop Talent.

Yes-R

Discografie Do

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Do

Audio/Video Do

Video Do

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
Do zingt 'Hij gelooft in ...
Do zingt 'Hij gelooft in mij' in De Beste Zangers van Nederland
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Do zingt 'Hij gelooft in mij' in De Beste Zangers van Nederland

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer