Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOC AEROBICS LOBO PROBE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1993

Genre

Grote Prijs van Nederland, house

Doc Aerobics Lobo Probe

Haagse groep die houseritmes combineert met harde gitaren. Ze winnen in 1992 als eerste danceformatie de Grote Prijs van Nederland. Daarna wordt niets meer van de band vernomen.
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Zuurbier   drums
Justin Marc Billinger   componist, gitaar, zang
Dj Sputnik   synthesizer
Spike   gitaar

Genoemd in de biografie van

1992   Easy Meat
2005   Gem

Biografie Doc Aerobics Lobo Probe

Haagse groep die houseritmes combineert met harde gitaren. Ze winnen in 1992 als eerste danceformatie de Grote Prijs van Nederland. Daarna wordt niets meer van de band vernomen.

1992

De vaste kern van Doc Aerobics Lobo Probe bestaat uit gitarist Spike, gitarist/zanger Justin Marc Billinger en DJ Sputnik op synthesizer. De in Groot-Brittannië geboren Justin heeft compositie gestudeerd bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is de belangrijkste componist van de groep. Met zijn vorige groep Hickory Dickory stond hij in 1990 al in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Met Doc Aerobics Lobo Probe besluit hij het opnieuw te proberen. Op zaterdag 10 oktober speelt de band in een voorronde in het Paard te Den Haag. Tijdens de finale in Paradiso is de groep een vreemde eend in de bijt als dance-act tussen gitaargroepen als Vicious Velvet (met bassist Bartel Bartels) en Lotus (met zanger Fiebo Scholtens van Benjamin B). Hun optreden gaat gepaard met veel volume, veel rook en twee danseressen. De jury is niet unaniem in het eindoordeel, maar laat de groep toch winnen. Het publiek in de zaal laat middels massaal boegeroep weten het niet eens te zijn met de uitslag.

Bartel Bartels Benjamin B

1993 - 1901

Aan het begin van het jaar neemt de groep in een Amsterdamse studio enkele nummers op die verschijnen op een compilatie van de Grote Prijs. Daarna wordt het stil rondom de groep. Justin Marc Billinger blijft actief als componist en producer o.a. voor de Haagse rockgroep Tacker. Onder de naam BillingerMarsmanMusic maakt hij samen met Michiel Marsman muziek voor commercials, onder meer voor Snikkers, Nescafé, Grolsch, Heineken, Coca Cola, Sanex, The Sunday Times, de BBC, de Egyptische televisie, TPG Post en de Belastingdienst. Voor Randstad Uitzendbureau schrijven ze in 2005 het nummer Good To Know You dat wordt uitgevoerd door de Utrechtse groep Gem.

Gem Tacker

Discografie Doc Aerobics Lobo Probe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Doc Aerobics Lobo Probe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer