Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOLF DE KINKELDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1953 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.dolfdekinkelder.nl

Biografie Dolf de Kinkelder

Dolf de Kinkelder werd in 1953 geboren. Opleiding Hij studeerde klassiek piano in Arnhem en compositie / arrangeren lichte muziek bij Frans Elsen en Klaas de Vries. In 1985 ontving hij de Prijs voor Compositie van het Rotterdams Conservatorium. Activiteiten De Kinkelder componeert en arrangeert zowel lichte als serieuze musiek en begeeft zich graag ...
Volledige biografie...

Biografie Dolf de Kinkelder

1953

Dolf de Kinkelder werd in 1953 geboren.


Opleiding

Hij studeerde klassiek piano in Arnhem en compositie / arrangeren lichte muziek bij Frans Elsen en Klaas de Vries. In 1985 ontving hij de Prijs voor Compositie van het Rotterdams Conservatorium.


Activiteiten

De Kinkelder componeert en arrangeert zowel lichte als serieuze musiek en begeeft zich graag op de raakvlakken tussen beide. Het lichte werk omvat stukken voor bigband, jazz- en vocale groepen, voor cabaretiers en fanfare orkest. Hij werkte voor omroeporkesten als het Metropole Orkest, het Promenade Orkest, de Skymasters en de RIAS Big Band Berlin. Als arrangeur was hij betrokken bij popprojecten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Het Gelders Orkest. Hij is docent compositie, arrangeren en theorie aan de Hoge School ArtEZ en werkt tevens als workshop- en orkestleider.


Composities

Het sereuze werk omvat stukken voor gemengd koor en kinderkoor, voor solo-instrumenten, strijk- en saxofoonkwartetten, diverse kamermuziekensembles en orkest. In opdracht van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst en de Provincie Gelderland schreef hij o.a. voor Het Gelders Orkest, de Guus Tangelder Big Band, muziekgroep De Eereprijs, het Aurelia Saxofoonkwartet, het Meander Strijkkwartet, Suonore A Tre en het Charivari Trio. In opdracht van het KAN schreef hij Mevrouw De Waal, meneer Van Rijn voor koor, orkest en slagwerkgroep op een tekst van Wilbert Friederichs. Met zijn compositie CrissCross voor 15 slagwerkers werd de slagwerkgroep van Muziekvereniging Crescendo tweede tijdens het internationale concours voor slagwerkgroepen van het WMC Kerkrade. In opdracht van de NPS schreef hij in het kader van de Nederlandse Muziekdagen 2003 voor het Metropole Orkest Hollandse Tulpen, filmmuziek bij een collage van zwijgende filmfragmenten van het Nederlands Filmmuseum. Theatermuziek schreef hij o.a. voor de producties Badgasten, Wat is er toch met Lola? en Vlieg en de Verkikkerde Pad van Josee Hussaarts, voor IJssprookje van Wannie de Wijn, Vlucht van Gijsje Kooter, en samen met de schrijfster Lydia Rood het muziektheaterstuk De feestelijke ondergang van de familie Pesto.

2007

Promenade Orkest

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dolf de Kinkelder

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer