Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOMINIQUE VLEESHOUWERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: officiële website)

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Dominique Vleeshouwers

Slagwerker Dominique Vleeshouwers studeert in 2013 cum laude af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2015 behaalt hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij soleert met het Asko|Schönberg, Orquesta Filharmonica de la Unam (Mexico), Tokyo Sinfonietta (Japan), Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Kamerorkest, Ural Philharmonic Orchestra (Rusland) en speelt in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

dirigent, percussie

Genoemd in de biografie van

2016   Ivo Janssen

Biografie Dominique Vleeshouwers

Slagwerker Dominique Vleeshouwers studeert in 2013 cum laude af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2015 behaalt hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij soleert met het Asko|Schönberg, Orquesta Filharmonica de la Unam (Mexico), Tokyo Sinfonietta (Japan), Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Kamerorkest, Ural Philharmonic Orchestra (Rusland) en speelt in de internationale kamermuziekscene waaronder met het Moscow Contemporary Music Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble. Met dj Patrice Baumel treedt hij op tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. In 2020 wint hij de Nederlandse Muziekprijs. Uit het juryrapport: ‘Zijn spel kenmerkt zich door een duidelijk hoorbare urgentie en intensiteit, gericht en geconcentreerd op zijn instrumentarium, met een brede oriëntatie waarbij hij geen enkel genre schuwt. Hij is het ene moment een briljant virtuoos met een sterk gevoel voor theatraliteit, en daarna net zo makkelijk een zeer ingetogen vertolker, in staat om een intense en intieme sfeer te creëren.' De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die “van staatswege” aan jonge klassieke musici wordt toegekend door het Ministerie van OC&W, gecoördineerd door het Fonds Podiumkunsten.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dominique Vleeshouwers

Audio/Video Dominique Vleeshouwers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer