Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DONALD LIEVELD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

zang

Donald Lieveld

Donald Lieveld was onder meer zanger van 'The Liberation of Man', waarmee hij in de begin jaren '70 vier singles maakte. In 1973-1974 maakte hij als solo-vocalist onderdeel uit van verschillende radioprogramma's (zoals 'Van 12 tot 2') met zijn 'Trio Donald Lieveld', samen met Stanley Noordpool (gitaar) en Ab van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Donald Lieveld

Donald Lieveld was onder meer zanger van 'The Liberation of Man', waarmee hij in de begin jaren '70 vier singles maakte. In 1973-1974 maakte hij als solo-vocalist onderdeel uit van verschillende radioprogramma's (zoals 'Van 12 tot 2') met zijn 'Trio Donald Lieveld', samen met Stanley Noordpool (gitaar) en Ab van Woudenberg (gitaar en zang). Daarnaast zong hij in platenstudio's backingkoortjes in, zoals in 1976-1977 met het vocal-quartet 'Crystal Haze', waar ook Rosina Lauwaars, Ab van Woudenberg en Sigrid Secherling deel van uitmaakten. Kort nadat Sigrid de groep verliet, werd het overgebleven trio door Joop Veenendaal van de Fendal Sound Studio te Loenen geïntroduceerd bij producer Eddy Ouwens, die hen uitnodigde om aan het Nationaal Songfestival deel te nemen onder de naam 'Harmony'.

In bezetting van

Harmony   zang

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Donald Lieveld

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer