Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DONKEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 2000

Genre

drum 'n' bass, dub, punk

Donkey

Donkey speelt een wonderlijke, maar geslaagde mengeling van geëngageerde punk, dub, drum'n'bass en ritmische noise met invloeden van The Fall, The Ex, My Bloody Valentine en voetbal.
Volledige biografie...

Bezetting

Ajay Saggar   basgitaar, zang
Pim Heijne   basgitaar, gitaar
David Turner   drums
Gaynor Haggarty   cello, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Jeroen (4)   drums

Genoemd in de biografie van

1999   De Kift
2004   The Bent Moustache

Biografie Donkey

Donkey speelt een wonderlijke, maar geslaagde mengeling van geëngageerde punk, dub, drum'n'bass en ritmische noise met invloeden van The Fall, The Ex, My Bloody Valentine en voetbal.

1992 - 1993

Nadat de in Kenia geboren gitarist/zanger Ajay Saggar (ex-Dandelion Adventure) Manchester verruilt voor het Noord-Hollandse Wormer richt hij samen met Pim Heijne (De Kift, ex-Revenge Of The Carrots) de groep Donkey op. De groep doet een tournee door Engeland, brengt een cassette uit, levert nummers voor compilaties en neemt met producer John Rob (Membranes) de dubbelsingle You're Under Contract Dude! op.

De Kift

1994 - 1998

Een sessie van Donkey voor DJ John Peel wordt op 5 mei 1995 uitgezonden door BBC Radio 1. In Nederland verschijnen de albums I Ain't Yer House Nigger (1995) en Stroke My Wings Gently (1997) op het eigen label Wormer Bros terwijl ze in Engeland verschijnen op Guided Missile. De platen laten een zeer gevarieerd geluid horen. Punk wordt afgewisseld en gemengd met dub, drum'n'bass en noise. Op de eerste lp staan gastbijdragen van Terrie van The Ex en Ferry Heijne van De Kift. Op het tweede album bestaat Donkey naast Saggar en Heijne uit de Britten David Turner (drums) en Gaynor Haggarty (cello/zang). De groep speelt meer in het buitenland dan in Nederland en doet o.a. een tournee door de Verenigde Staten.

The Ex

2003 - 2005

Ajay en Pim gaan verder met The Bent Moustache waarin zij het geluid van Donkey en Dandelion Adventure combineren. Ajay is daarnaast druk doende als geluidsman tijdens tournees van Dinosaur Jr., Lou Barlow, Múm, Boom Bip, Ben Christophers en Serena-Maneesh.

The Bent Moustache

Discografie Donkey

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Donkey

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer