Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DORIS D. & THE PINS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1985

Genre

meidengroepen, pop

Doris D. & The Pins

Populaire meidengroep uit de jaren tachtig
Volledige biografie...

Bezetting

Debbie Jenner   zang
Dona Baron   zang
Ingrid de Goede   zang
Irene van der Hoeven   zang
Yvonne van Splunteren   zang

Genoemd in de biografie van

1982   Martin Duiser

Biografie Doris D. & The Pins

Populaire meidengroep uit de jaren tachtig

1980

Debbie Jenner -de latere Doris D.- is een Engelse danseres met een eigen balletgroep en internationale ervaring. Ze werkt in Nederland mee aan de musical Swingpop, een show van Martine Bijl en is het gezicht voor het nummer Funky Town van de studiogroep Lipps Inc. Songwriters Piet Souer en Martin Duiser zien haar op tv en zijn onder de indruk van Debbie, zeker als blijkt dat ze kan zingen. Ze schrijven met haar in het achterhoofd het nummer Shine Up. Er worden vier Nederlandse Pins bij gezocht. Zingen doen zij niet. Saskia (van Serge) is verantwoordelijk voor alle achtergrondpartijen. De meiden hullen zich in strakke aerobicspakjes en playbacken vlotte disconummers, geschreven door Souer en Duiser. Doris D. & The Pins hebben een nummer-een hit met Shine Up.

Martin Duiser Piet Souer Saskia & Serge

1982

Na een ruzie en rechtszaak (die Doris D wint) over geld, scheiden The Pins zich af van Doris D. Ze vormen een nieuwe meidengroep: Risque. Hun eerste single, The Girls Are Back In Town, is gelijk een hit. Doris D. verzamelt vier nieuwe, Britse, Pins om zich heen. Jaques Schwartz neemt het roer over van Souer en Duiser.

Risqué

1983 - 1984

Doris D. treedt op met de nieuwe Pins. De samenstelling en grootte daarvan verandert vaak.

1985

Zowel Risqué als Doris D & haar nieuwe Pins gaan uit elkaar.

1998

De originele Doris D & The Pins komen tijdens de Amsterdamse Gay Games nog een keer bij elkaar. Op 7 augustus treden ze op bij de Amstel in Amsterdam. Een van de Pins doet niet mee. Zij is twee weken eerder bevallen. Wel komt ze even op het podium tijdens de toegift. Het geplande tweede optreden in de Sleep-In wordt afgelast.

Discografie Doris D. & The Pins

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Doris D. & The Pins

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer