Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOUBLE DATE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Double Date

Periode

1998 - 2000

Genre

pop

Online

Officiële website

Double Date

Double Date is een samenwerkingsverband tussen producersduo Jeff 'Abraxas' Porter/Jeroen Flamman, Jan Rot en de tweeling Kuylenburg. Flamman en Porter vatten in 1998 het plan op om het Nationaal Songfestival te winnen. Door de valse zang van de tweeling wordt Double Date echter laatste. Door alle aandacht in de media ...
Volledige biografie...

Bezetting

Barbara Kuylenburg   zang
Jeroen Flamman   producer
Isabelle Kuylenburg   zang
Jeff Porter   producer

Genoemd in de biografie van

1998   Flamman & Abraxas
1999   Flamman & Abraxas
1999   Jan Rot

Biografie Double Date

Double Date is een samenwerkingsverband tussen producersduo Jeff 'Abraxas' Porter/Jeroen Flamman, Jan Rot en de tweeling Kuylenburg. Flamman en Porter vatten in 1998 het plan op om het Nationaal Songfestival te winnen. Door de valse zang van de tweeling wordt Double Date echter laatste. Door alle aandacht in de media wordt het nummer E-Mail To Berlin alsnog een hit.

1998

Jeff Porter en Jeroen Flamman besluiten aan het Nationaal Songfestival mee te doen. Eerdere successen van het duo zijn Technohead (hit: I Wanna Be A Hippy) en de Party Animals (drie nummer één-hits binnen acht maanden). Zelf behalen ze onder de naam Flamman & Abraxas drie maal een top tien-positie. Het duo ontdekt de tweeling Isabelle en Barbara en besluit met hun een gooi te doen naar een plek op het Eurovisie Songfestival. Ze vragen Jan Rot om de tekst bij het nummer te schrijven.

Flamman & Abraxas Jan Rot Party Animals Technohead

1999

Double Date De muziek voor het nummer E-mail To Berlin wordt opgenomen in Amsterdam, het nummer wordt ingezongen in Tel Aviv. Na een aantal selecties en voorrondes bereikt het lied de finale van het Nationaal Songfestival. De tweeling zingt tijdens de live-uitzending op 14 maart echter zó vals dat ze als laatste eindigen. De reacties van het publiek en presentatoren Paul de Leeuw en Linda de Mol zijn vernietigend. Onbedoeld heeft de tweeling zich op deze manier onsterfelijk gemaakt; er wordt achteraf meer over Double Date gepraat dan over winnares Marlayne. In de week na de uitzending is de tweeling te zien in onder meer Showtime, Laat de Leeuw, Monte Carlo en in uitzendingen van TMF en BNN. Porter en Flamman maken dankbaar gebruik van de nieuw verworven cultstatus, op 21 maart komt het nummer op single uit en wordt een bescheiden hitje. Twee maanden later proberen ze het opnieuw met The Logical Song, een bewerking van het oude Supertramp-nummer. Het wordt geen hit, ondanks het feit dat de bijbehorende clip regelmatig wordt gedraaid op clipstations The Box en TMF. Onderwijl zijn Rot, Flamman en Porter alweer bezig met het schrijven van een nieuw nummer voor Double Date. Dit resulteert in de single Everybody Knows.

Jan Rot Marlayne Paul de Leeuw

Discografie Double Date

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Double Date

Audio/Video Double Date

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer