Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOUWE BOB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Douwe Bob Posthuma in 2012

Periode

12-12-1992 - heden

Genre

pop/rock, singer-songwriter

Online

Officiële website
Facebook

Douwe Bob

Douwe Bob Posthuma wint in augustus 2012 op 19-jarige leeftijd de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. In 2016 vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival.
Volledige biografie...

Bezetting

Matthijs van Duijvenbode   achtergrondzang, percussie, producer, toetsinstrumenten
Jeroen Overman   achtergrondzang, basgitaar
JanPeter Hoekstra   achtergrondzang, gitaar, pedalsteel
Bram Hakkens   drums
Thijs Boontjes   orgel

Overige muzikanten

Kees Schaper   drums

Genoemd in de biografie van

2012   Miss Montreal
2012   Seemon & Marijke
2015   Anouk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Douwe Bob

Douwe Bob Posthuma wint in augustus 2012 op 19-jarige leeftijd de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. In 2016 vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival.

1992 - 2011

Douwe Bob (Amsterdam, 12 december 1992) is zoon van Simon Posthuma, bekend van Seemon & Marijke en de ontwerpersgroep The Fool die onder meer ontwerpen maakten voor The Beatles. Zijn moeder is professioneel rock-'n-rolldanseres. Douwe Bob krijgt al op zijn zesde pianoles en voegt daar vanaf zijn veertiende gitaar en zang aan toe. Via klassieke muziek en jazz maakt hij de overstap naar een carrière als singer-songwriter. Zijn eigen songmateriaal bevat country-invloeden en is onder meer geïnspireerd door de Amerikaanse folkmuzikant Ray LaMontagne. In 2009 wint hij met een eigen nummer het Rozentuinfestival, een competitie voor Amsterdamse scholieren.

Seemon & Marijke

2012

Douwe Bob Posthuma in 2012 In de eerste aflevering van de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, een talentenjacht georganiseerd door DJ Giel Beelen van Radio 3FM, overtuigt hij de jury met het liedje Standing Here Helpless. Het liedje Icarus is een ode aan Ray LaMontagne en het uptempo finaleliedje Multicolored Angel is opgedragen aan vader Posthuma. Voordat de finale wordt uitgezonden, doet Douwe Bob een optreden op het grote popfestival Sziget in Boedapest. Door het winnen van De Beste Singer-Songwriter staat hij onder meer op het Songbird Festival in Rotterdam en de showcase Most Rated in de Rhythm Factory te Londen en krijgt hij bij de Flitsacademie in Amsterdam een workshop songschrijven door Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) en Spinvis.

Spinvis Van Dik Hout

2013

In januari schrijft Douwe Bob met toetsenist Matthijs van Duijvenbode (o.a. Johan en Tim Knol) en gitarist JanPeter Hoekstra (o.a. Krezip) in Marrakech songmateriaal voor zijn eerste album Born In A Storm dat op 3 mei uitkomt. Vader Simon Posthuma maakt illustraties bij het tekstboekje. Naast country zijn op het album invloeden te horen van singer-songwriters en Britse pop uit de jaren zestig. Op 15 juni 2013 staat de zanger op Pinkpop. Ook doet Douwe Bob een vrijwel uitverkochte clubtour door Nederland. Tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gaat Whatever Forever: Douwe Bob in première. De documentaire is gemaakt door Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis in opdracht van de VARA en is een intiem portret van Douwe Bob en zijn vader Simon Posthuma die lijdt aan het syndroom van Korsakov.

Johan Krezip Tim Knol

2014

Douwe Bob wint een 3FM Award in de categorie Beste Zanger. Eerdere winnaars van deze prijs waren onder anderen Marco Borsato en Guus Meeuwis. In april en mei doet de singer-songwriter een clubtour met band.

2015

Het tweede album Pass It On verschijnt in mei. Op het album staat ook het duet Hold Me dat hij met Anouk opneemt.
Al op 22 september wordt in De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat Douwe Bob in mei 2016 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival.

Anouk

2016

Op 4 maart wordt het songfestivalnummer gepresenteerd. De zanger noemt 'Slow down' een protestsong tegen zichzelf: "...tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. We moeten ons levenstempo vertragen." In de week van het songfestival verschijnt het album 'Fool Bar'. De titel verwijst naar de bar in zijn huis in Amsterdam, waar hij regelmatig akoestische sessies houdt waarbij vrienden en fans welkom zijn. Uiteindelijk behaalt hij in Stockholm de finale van het songfestival, waar hij 11e wordt. In juli verschijnt een bijzondere videoclip bij het nummer 'How lucky we are', waarin Douwe Bob geïmiteerd wordt door rapper Fresku.

Fresku

2017

Op 25 maart geeft de zanger zijn tot dan toe grootste concert in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) in Amsterdam.

Discografie Douwe Bob

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Douwe Bob

Audio/Video Douwe Bob

Video Douwe Bob

Douwe Bob - How Lucky We ...
Douwe Bob - How Lucky We Are (official video)
Douwe Bob - Slow Down (Th...
Douwe Bob - Slow Down (The Netherlands) 2016 Eurovision Song Contest
Douwe Bob - Multicoloured...
Douwe Bob - Multicoloured Angels (Official Video) 3FM Mega Hit
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Douwe Bob - How Lucky We Are (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer