Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DR ANTON PHILIPSZAAL

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

klassiek

Online

website

Dr Anton Philipszaal

De Dr. Anton Philipszaal vormt samen met het Lucent Danstheater een culturele eenheid in het centrum van Den Haag. De zaal is gebouwd in 1987, op initiatief van Het Residentie Orkest, dat behoefte had aan een thuishaven met een goede akoestiek. Het orkest geeft jaarlijks ruim vijftig concerten in de ...
Volledige biografie...

Biografie Dr Anton Philipszaal

De Dr. Anton Philipszaal vormt samen met het Lucent Danstheater een culturele eenheid in het centrum van Den Haag. De zaal is gebouwd in 1987, op initiatief van Het Residentie Orkest, dat behoefte had aan een thuishaven met een goede akoestiek. Het orkest geeft jaarlijks ruim vijftig concerten in de zaal. Ook in de overige programmering ligt de nadruk op klassiek, met nu en dan een uitstapje naar jazz en blues. Een deel van de programmering vindt plaats in de Nieuwe Kerk aan de overkant. Er zijn plannen om op de plek van de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater een groot Internationaal Cultuurforum Spui te bouwen. Het Cultuurforum zou vanaf 2018 het nieuwe culturele hart van Den Haag moeten worden.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dr Anton Philipszaal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer