Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DRESS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dress

Periode

1996 - 2012

Genre

alternative

Dress

Dress is een Amsterdams duo dat bestaat uit zanger/gitarist/radiomaker Bjørn Uijens en toetsenist Jochem Klijnman. Tot 2003 maakt ook drummer Maarten Kooijman deel uit van de band, maar hij verlaat Dress omdat hij de band niet meer kan combineren met Johan, de band uit Hoorn waarin hij gitaar speelt en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jochem Klijnman   toetsinstrumenten
Bjørn Uijens   gitaar, zang
Maarten Kooijman   drums

Overige muzikanten

Sjoerd Visser (1)   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Seedling
2000   Johan
2002   Pfaff
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dress

Dress is een Amsterdams duo dat bestaat uit zanger/gitarist/radiomaker Bjørn Uijens en toetsenist Jochem Klijnman. Tot 2003 maakt ook drummer Maarten Kooijman deel uit van de band, maar hij verlaat Dress omdat hij de band niet meer kan combineren met Johan, de band uit Hoorn waarin hij gitaar speelt en achtergrondzang verzorgt. Uijens en Klijnman doen in 2006 en 2007 incidenteel optredens en werken vervolgens aan hun derde album The Comfort Collector (2009) met daarop emotioneel geladen gitaarpop. Binnen een jaar verschijnt de opvolger Right As Rain (2010). De teksten op deze cd verhalen over een man die risico's vermijdt in een poging zijn relatie te redden. Kooijman keert terug en werkt mee aan nieuw songmateriaal. Bjørn Uijens gaat vanaf 2013 verder onder de naam Dassuad (uit te spreken als Daswat).

Discografie Dress

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dress

Audio/Video Dress

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer