Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DRIVE BY WIRE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Drive By Wire

Periode

2005 - heden

Genre

alternative

Online

Officiële website

Drive By Wire

Drive By Wire is acidrock uit Deventer. De muziek wordt in sommige recensies omschreven als een mengeling van The Stooges en PJ Harvey. De band wordt opgericht door zangeres/gitarist Simone Holsbeek (Cords, Telefunk) samen met gitarist Alwin Wubben. Op het debuutalbum is Hans Rutten van The Gathering op drums te ...
Volledige biografie...

Bezetting

Simone Holsbeek   gitaar, zang
Alwin Wubben   gitaar
Jérôme Miedendorp de Bie   drums
Marcel Zerb   basgitaar

Overige muzikanten

Rob Snijders   drums
Remco Cornelissen   drums
René Rutten   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2002   Kong
2005   Telefunk
2005   The Gathering
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Drive By Wire

Drive By Wire is acidrock uit Deventer. De muziek wordt in sommige recensies omschreven als een mengeling van The Stooges en PJ Harvey. De band wordt opgericht door zangeres/gitarist Simone Holsbeek (Cords, Telefunk) samen met gitarist Alwin Wubben. Op het debuutalbum is Hans Rutten van The Gathering op drums te horen. Live drumt vanaf begin 2006 Rob Snijders (Kong, Celestial Seasons) mee. De eerste optredens vinden begin 2006 plaats, onder meer als support van The Ex. Het tweede album Between Oceans verschijnt in oktober 2008 en wordt gepresenteeerd tijdens twee optredens in Griekenland. In deze periode bestaat de band naast Holsbeek en Alwin Wubben uit drummer Remco Cornelissen (Flying Fortress, ex-Incense) en bassist René Rutten (The Gathering).

Discografie Drive By Wire

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Drive By Wire

Audio/Video Drive By Wire

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer