Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DUVELDUVEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap

Online

Rottz

Duvelduvel

Duvelduvel is een hiphopcrew uit Rotterdam, bestaande uit frontman Duvel, Rein de Vos en Supadupah. De formatie laat voor het eerst van zich horen in 1998 met hun in eigen beheer uitgegeven album Rijmpappie Nr. 1. Zij rappen als een van de eerste hiphopgroepen in straattaal, een mix van Nederlands ...
Volledige biografie...

Bezetting

Duvel   producer, rap
Rein de Vos   rap
Supadupah   producer, rap

Overige muzikanten

DJ Git Hyper   draaitafels
Dion   draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

2002   Opgezwolle
2005   Fakkelteitgroep
2007   DJ Git Hyper

Biografie Duvelduvel

Duvelduvel is een hiphopcrew uit Rotterdam, bestaande uit frontman Duvel, Rein de Vos en Supadupah. De formatie laat voor het eerst van zich horen in 1998 met hun in eigen beheer uitgegeven album Rijmpappie Nr. 1. Zij rappen als een van de eerste hiphopgroepen in straattaal, een mix van Nederlands met Surinaamse en Engelse uitdrukkingen.

In bezetting van

Opgeduveld  

1992 - 2003

In de jaren tachtig ontstaat in Rotterdam de crew Clan of 26, dit wordt in de jaren 90 Clan Stronghold. Het is een collectief van breakdancers, graffitikunstenaars, rappers en DJ's. In 1992 wordt een deel van hen geïnterviewd door Bram van Splunteren in het programma Onrust over straattaal. In 1998 komt het eigen beheer uitgegeven album Rijmpappie Nr. 1 uit onder de naam Duvelduvel. Hiphop in Nederlandse straattaal is een nieuw fenomeen. Vanuit hun basis de 'Aperotz' brengen zij hun muziek uit, gratis beschikbaar via internet. Duvelduvel komt in contact de Zwolse hiphopgroep Opgezwolle. Samen brengen zij in 2002 het album Opgeduveld uit.

Opgeduveld Opgezwolle

2004 - 2010

In 2004 komt het album Aap-O-Theek uit bij het TopNotch label. Duvel neemt niet alleen veel raps voor zijn rekening maar ook veel van de productie. Op eigen initiatief en zonder medeweten van Duvelduvel maakt reclamebureau Habbekrats een videoclip bij het nummer Wie Is Ut?. In 2005 verlaat Rein de Vos de groep en gaan Duvel en Supadupah verder als duo. Later komen DJ Git Hyper en DJ Dion bij de groep. Er komen geruchten dat Duvel ermee ophoudt. Hij verschijnt niet bij de première van de documentaire over de Nederlandse hiphopscene The Dutch Touch van Ulrike Helmer waar Duvel een van de geportretteerden is. In 2007 komt na zakelijke strubbelingen het langverwachte tweede album Puur Kultuur uit bij TopNotch. Na deze release blijft het redelijk stil rond de groep. Wel richten zij nog het label ROTTZ op.

Discografie Duvelduvel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Duvelduvel

Audio/Video Duvelduvel

Video Duvelduvel

Let niet op mij
Let niet op mij
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Let niet op mij

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer