Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DYANE DONCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dyane Donck

Periode

12-06-1968 - heden

Genre

basgitaar, componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Dyane Donck

Dyane Donck is componist en geluidskunstenaar. Met beeldend kunstenaar Jake de Vos vormt zij het duo Jake&Dyane dat interactieve klank/video-installaties maakt - van machines die alle klimaten kunnen maken in licht en geluid tot snackautomaten met gefluisterde erotische fantasieën. Hun installaties zijn te zien in verschillende galeries en festivals in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, componist

Biografie Dyane Donck

Dyane Donck is componist en geluidskunstenaar. Met beeldend kunstenaar Jake de Vos vormt zij het duo Jake&Dyane dat interactieve klank/video-installaties maakt - van machines die alle klimaten kunnen maken in licht en geluid tot snackautomaten met gefluisterde erotische fantasieën. Hun installaties zijn te zien in verschillende galeries en festivals in Europa. Donck initieert vaak eigen projecten en werkt graag samen met andere disciplines. Ze maakt veel tapestukken o.a. voor NPS en VPRO radio. De laatste jaren componeert zij voor instrumenten, maar vrijwel altijd in combinatie met elektronica en/of soundtrack. Daarnaast is Dyane Donck als docent verbonden aan academie St. Joost in Breda en Den Bosch en aan de faculteit Kunst, Media en Technologie van de HKU in Hilversum.

1996 - 2006

Dyane Donck en zingt en speelt als bassist in verschillende bandjes waaronder OXOL. Zij raakt geïnteresseerd in soundscapes door haar werk bij het Centrum voor Elektronische Muziek, waar ze mede-oprichter is van de KinderKomponeer-Werkplaats.

Oxol

2000

Donck wint de Kunstanjer 2000 van het Prins Bernhard CultuurFonds

2003

De cd-rom 'Het Geluidenboek - componeren met geluiden en verhalen' wordt bekroond met een Europrix Award.

2009

De compositie '7 A.M.' voor 10 gamelansplelers en soundtrack wordt uitgevoerd tijdens de Internationale Gaudeamus Muziekweek in Amsterdam en Utrecht.

2010

Dyane Donck werkt aan een multidisciplinaire voorstelling die actuele en pop-muziek verbindt. Samen met componist Evelien van den Broek maakt zij de installatie 'Yesterday' met 21 speeldoosjes voor het festival November Music. Ook heeft zij het onderzoeksproject 'The Dream Machine' geïnitieerd waarvoor ze een jaar gaat samenwerken met ensemble Lunapark en podium Axesjazzpower.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dyane Donck

Audio/Video Dyane Donck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer