Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

E'VELYNE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - heden

Genre

pop, rock

E'velyne

Rotterdamse pop/rock-zangeres die halverwege de jaren negentig haar entree in de muziekwereld maakt met de jazzdance-band All The Kings Men en vervolgens succesvol het solopad bewandelt.
Volledige biografie...

Bezetting

E'velyne Derks   zang

Genoemd in de biografie van

1999   Ton Dijkman

Biografie E'velyne

Rotterdamse pop/rock-zangeres die halverwege de jaren negentig haar entree in de muziekwereld maakt met de jazzdance-band All The Kings Men en vervolgens succesvol het solopad bewandelt.

1994 - 1996

E'velyne wint met de band All The Kings Men de Heineken Crossover Award en in januari 1995 de NCRV's Popslag. Het zijn de eerste aantoonbare successen sinds ze vanaf haar zestiende met muziek bezig is. Ze breekt haar studie aan het conservatorium in Rotterdam voortijdig af.

All The Kings Men

1997

E'velyne begint samen met Tjeerd van Zanen aan het schrijven van nummers voor haar solo-album. Toetsenist/producer Reyn Ouwehand speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van de plaat. E'velyne kent Ouwehand uit de tijd dat ze in zijn band All The Kings's Men zong.

All The Kings Men Reyn Ouwehand Tjeerd van Zanen

1998

De debuutsingle I Would betekent de doorbraak naar het grote publiek. De single wordt begin december uitgeroepen tot Megahit op Radio 3. E'velyne verschijnt binnen korte tijd in veel radio en televisieprogramma's, van Koffietijd! tot de Heeren van Aemstel.

1999

E'velyne bouwt verder aan het succes van haar solocarrière en komt met haar debuutalbum E'velyne. Op de plaat staat ook een nummer van de hand van Vera van der Poel die E'velyne kent van het Conservatorium. De productie van de plaat is mede in handen van de Engelsman Paul Wright die eerder werkte met grootheden als David Bowie en Michael Jackson. Tijdens de promotie van haar plaat wordt E'velyne ondersteund door een band met ondermeer Martijn Bosman op drums en Boudewijn Lucas op bas. Uiteraard zijn ook Tjeerd van Zanen en Reyn Ouwehand van de partij.

Boudewijn Lucas Martijn Bosman Tjeerd van Zanen Vera van der Poel

2000

E'velyne treedt met enige regelmaat op, ondermeer in het Vondelpark, tijdens de Parade en tijdens SAIL 2000.

2001

E'velyne werkt met Tjeerd van Zaanen aan een tweede album. De opnamen worden stopgezet na muzikale meningsverschillen tussen de zangeres en de producer. In september neemt E'velyne op haar webiste (vlak voordat die door Sony wordt opgeheven) afscheid van haar fans en spreekt ze de hoop uit nog eens als zangeres op het podium terug te kunnen keren.

Discografie E'velyne

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video E'velyne

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer