Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

E-LIFE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

E-life

Periode

1995 - heden

Genre

hiphop, rap

E-life

Rotterdamse rapper die succesvol is met de hiphopformatie Dope Syndicate, maar later solo gaat. Dat levert hem minstens zo veel succes op.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

1974   Tasha's World
1989   U-niq
1994   Postman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie E-life

Rotterdamse rapper die succesvol is met de hiphopformatie Dope Syndicate, maar later solo gaat. Dat levert hem minstens zo veel succes op.

1995

E-life Nadat Dope Syndicate-DJ Raw Deal naar de Verenigde Staten vertrekt richt E-Life zich op zijn solocarrière. Hij treedt op basis van zijn successen met Dope Syndicate door heel Europa op als één van de beste hiphoprappers die Nederland rijk is.

1996

E-Life debuteert in september met de single Stacked With Honors op het CMC-label van Rene Phillips & Brian R. Busby. Het nummer is regelmatig op MTV te zien en geldt als een undergroundklassieker, want airplay op de radio gebeurt maar mondjesmaat. Op Stacked With Honors is ook Postmen-rapper The Anonymous Mis (Remon Stotijn) te horen.

Postmen

1997

De Rotterdamse rapper staat in navolging van zijn eerste single op het podium met bekende namen als LL Cool J, Snoop Doggy Dogg, Ice Cube, Wu-Tang Clan, Public Enemy, Black Street en Run DMC. Hij bouwt op basis van zijn loopbaan veel geloofwaardigheid op in de internationale hiphopscene. E-Life wordt bovendien genomineerd voor de TMF-Awards 1997.

1998

E-life In augustus, twee jaar na het debuut, verschijnt via CMC/Soul Relation de tweede single (More Days To Come). Deze blijkt goed voor een notering in de top tien van de Top 40 en van de Mega Top 100. De single is hiermee een van de grootste hiphop hits uit de Nederlandse popgeschiedenis.

1999

E-life Vooruitlopend op een volledig album wordt eerst, via het Amerikaanse hiphop-label Jive (onder meer KRS One), de single I Wonder Why uitgebracht. The Anonymous Mis van Postmen is mede-verantwoordelijk voor de productie van deze single. Hij doet naast U-Niq, Rollarocka en Sonny D. ook mee op een ander nummer dat op de cd-single staat. In de videoclip die van I Wonder Why gemaakt wordt, is acteur Lex Goudsmit te zien. Tijdens het Beachpopfestival in juni is E-Life één van de optredende artiesten. Het debuutalbum Eleven verschijnt in de zomer.

Postmen U-niq

2000

Samen met o.a. Def Rhymz en Rollarocka van The Postmen werkt E-Life mee aan de Social Life Party Tour. Hierbij worden asielzoekerscentra aangedaan om in Nederlandse jongeren en in jonge in Nederland verblijvende vluchtelingen met elkaar in contact te brengen. Ook worden er workshops gegeven door de muzikanten.

Def Rhymz Postmen

2001

E-life rapt nummers uit de hiphopgeschiedenis tijdens zijn aandeel in de serie Marlboro Flashbacks. In april tekent de rapper een nieuw contract bij edel records. Het is de eerste signing van wat een volgens de platenmaatschappij een ‘nationale stal met internationale allure’ moet worden.

2002

E-life is betrokken bij Kevin Masters Late Night, de talkshow die in januari van start gaat bij Yorin. Het album E=MC2 komt niet op 6 juni uit maar pas in augustus. Het uitstel heeft een positieve reden. Platenmaatschappij Edel Records heeft namelijk besloten de cd van E-Life in meerdere Europese landen uit te brengen. Michael Franti, frontman van de Amerikaanse band Spearhead, en leden van Postmen verzorgen bijdragen op het album. E-life staat op Pinkpop.

2004

E-life levert een gastbijdrage op het album Mazzu Mazzu van The Auratones.

The Auratones

Discografie E-life

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's E-life

Audio/Video E-life

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer