Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ET EXPLORE ME

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

ET Explore Me

Periode

2002 - heden

Genre

garagerock, pop/rock, punk

ET Explore Me

Het garagepunktrio ET Explore Me is gelieerd aan de Haarlemse undergroundscene van The Irrational Library, een groep alternatieve kunstenaars, schrijvers en muzikanten. Het ruige bandgeluid wordt voornamelijk bepaald door het gebruik van fuzzpedalen en een orgel van het merk Acetone. De eerste nummers worden opgenomen op een oude cassettedeck waarvan ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joost Varkevisser   gitaar, orgel, zang
Jeroen Blijleve   basgitaar
Jeroen Kruijs   drums

Biografie ET Explore Me

Het garagepunktrio ET Explore Me is gelieerd aan de Haarlemse undergroundscene van The Irrational Library, een groep alternatieve kunstenaars, schrijvers en muzikanten. Het ruige bandgeluid wordt voornamelijk bepaald door het gebruik van fuzzpedalen en een orgel van het merk Acetone. De eerste nummers worden opgenomen op een oude cassettedeck waarvan er in 2004 twee verschijnen op een compilatie van The Irrational Library. In april 2005 komt bij Rara Records op vinyl een eerste EP uit, gevolgd door optredens in Nederland (o.a. VPRO-radio, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, het Visbak Festival aan het strand van Velsen en Beeckestijnpop in Velsen-Zuid) en het buitenland (Antwerpen, Barcelona en Londen). De hoes van de single When I'm Gone (2010) is getekend door Peter Pontiac en bevat een zes pagina's tellend stripboekje. Joost Varkevisser vormt samen met Pieter Kamp het duo The Pignose Willy’s.

Discografie ET Explore Me

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's ET Explore Me

Audio/Video ET Explore Me

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer