Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ECKER/VAN HEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

elektronische muziek en computermuziek, hedendaags, minimal music

Online

Bandcamp

Ecker/Van Hek

Ecker/vanHek staat voor Sanne van Hek (trompet) en Koenraad Ecker (laptop), die beiden tevens deel uitmaken van diverse andere projecten binnen de jazz en de geïmproviseerde muziek. In 2009 besluiten ze samen te gaan werken in het bouwen van miniatuur klanksculpturen. Belangrijk daarbij vinden ze de wisselwerking tussen compositie en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sanne van Hek   trompet
Koenraad Ecker   computer

Biografie Ecker/Van Hek

Ecker/vanHek staat voor Sanne van Hek (trompet) en Koenraad Ecker (laptop), die beiden tevens deel uitmaken van diverse andere projecten binnen de jazz en de geïmproviseerde muziek. In 2009 besluiten ze samen te gaan werken in het bouwen van miniatuur klanksculpturen. Belangrijk daarbij vinden ze de wisselwerking tussen compositie en improvisatie, gestuurd door zowel de menselijke actie/reactie als de specifieke algoritmes van de computer: mens en machine scheppen samen muziek die zowel tot nadenken dwingt als tot (aan)voelen verleidt. Tot op heden is hun muziek alleen te horen op het podium en op hun myspace pagina's. Live beslaat hun werkterrein vooral Duitsland (waar Sanne in Moers is uitgeroepen tot 'Improviser In Residence 2010'), België (waar Koenraad is geboren), Frankrijk en Nederland (waar Sanne is geboren). Als invloeden noemen ze Morton Feldman, Ligeti en Messiaen, maar ook Autechre, Alva Noto en Björk. Oktober 2010 verkeert het duo twee weken in Moers om nieuw materiaal te ontwikkelen voor een aansluitende serie optredens. Sanne: "Welkom in onze lichtelijk schizofrene klankwereld. Een canvas waar wij vele eieren op kwijt kunnen: onze hang naar donkere beats, lieflijke pling-plong en niet-functionele harmonie; onze afkeer van kerklokken en obsessie met klikjes."

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ecker/Van Hek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer