Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDDIE CONARD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

TROS Sesjun 1992 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1956 - heden

Genre

achtergrondzang, componist, drums, funk, percussie, percussie, producer, sessiemuzikanten, soul, toetsinstrumenten, zang

Online

Website
Twitter

Pseudoniemen

Eddie C., Eddie C. and the Blue Maria's, Eddy and the Soulband, Eddy Conard, Soulful

Eddie Conard

Van oorsprong Amerikaanse percussionist die sinds de jaren zeventig in Nederland woont en op albums van vele Nederlandse en buitenlandse artiesten te horen is.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, componist, drums, percussie, producer, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1980   Batida
1993   Denise Jannah
1999   Sylvia Houtzager
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Eddie Conard

Van oorsprong Amerikaanse percussionist die sinds de jaren zeventig in Nederland woont en op albums van vele Nederlandse en buitenlandse artiesten te horen is.

In bezetting van

Batida   achtergrondzang, percussie
Ekseption   drums
Karin Bloemen   percussie
Max 'n Specs   percussie
Phil & Company   percussie
Tim Treffers   percussie

1956 - 1973

Eddie Conard wordt geboren op 20 mei 1956 in Virgina (VS). Op zijn zevende experimenteert hij met verschillende instrumenten, waaronder de klarinet. Hij wordt opgevoed met jazz omdat zijn vader daar een groot liefhebber van is. Eddie is een fanatiek sporter. Hij doet aan tennissen, basketballen en atletiek. Als hij echter bij een worstelwedstrijd zijn arm breekt, zet hij zijn ambities om professioneel sporter te worden in de ijskast. Hij houdt zich steeds meer met muziek bezig en debuteert op zijn dertiende als percussionist in een schoolbandje.

1974 - 1980

In een uitwisselingsprogramma in 1974 is hij een paar weken te gast in Nederland. Hij voelt zich thuis in het kikkerlandje en komt een jaar later terug om zich hier definitief te vestigen. In Rotterdam gaat hij sinologie en sociologie studeren. In de eerste twee jaar dat hij in Nederland is, speelt hij met verschillende muzikanten. Daarna duikt hij het schnabbelcircuit in. In 1976 speelt Conard met veel oudere muzikanten in een coverband op bruiloften en partijen. Op een van die feesten begeleiden ze Lee Towers. De voormalige kraandrijver is onder de indruk en vraagt Conard als gastmuzikant voor een album.

Lee Towers

1981 - 1988

Dat resulteert uiteindelijk in de samenwerking op Absolutelee dat in 1981 uitkomt. Via Lee Towers komt hij in contact met componist en producer Paul Natte. Natte introduceert hem vervolgens weer bij verschillende Nederlandse artiesten. Nog voordat hij met Lee Towers de studio induikt werkt Conard onder meer samen met Jan Akkerman en Herman Brood. Via mond-tot-mondreclame groeit hij uit tot een zeer bekende sessiemuzikant die met veel artiesten en bands samenspeelt. Hij is niet alleen getalenteerd, maar werkt ook heel snel. Zijn bijnaam luidt dan ook 'one-track Eddie'. Het zijn echter niet alleen Nederlandse artiesten die hem vragen. Ook internationale acts als The Pointer Sisters, The Tramps en Tavares weten hem te vinden voor live-optredens. Met de groep Eddy and the Soulband brengt hij in 1984 een album uit. In hetzelfde jaar maakt hij samen met kapper Phil uit Hilversum onder de naam Phil & Company de single Tralala.

Herman Brood Jan Akkerman Phil & Company

1989 - 1990

In 1989 speelt hij even in de beroemde band Ekseption. De band heeft dan al vele bandwisselingen ondergaan en brengt de reünieplaat Ekseption 89 uit. Het album doet nauwelijks iets en Ekseption is (weer) ten dode opgeschreven.

Ekseption

2000 - 2005

Van het Belgische muzikantenblad Stage krijgt hij in 2000 de award 'beste percussionist aller tijden'. Conard werkt niet alleen als sessiemuzikant, maar brengt onder de naam Eddie C. ook solowerk uit. The Human Element uit 2003 is zijn laatste wapenfeit. Met zijn 7-koppige Eddy And The Soulband treedt hij overal in Nederland op.

2006 - 2007

De percussionist vormt samen met DJ Rose een duo waarmee hij funk, latin en clubhouse combineert. Met harpiste Colet Nierop vormt hij Primrose Path en smelt hij funkpercussie samen met klassieke muziek. Conard maakt ook deel uit van de salsaband Libra met wie hij regelmatig optreedt onder de naam Libra Latin Party featuring EddieC. Onder de naam Soulfoul verschijnt in 2006 het album The Mystery. Soulfoul is Eddie Conard samen met gitarist Frank Peeters. Op de plaat staat een mix van jazz, pop, latin en funk. Conard speelt mee op de politiek getinte cd Front Door Key (juni 2007) van Doc Jazz (de in Friesland wonende musicerende chirurg Tariq Shadid). Op dit debuutalbum maakt Doc Jazz zich sterk voor de Palestijnse situatie in het Midden-Oosten. Conard levert regelmatig gastbijdragen tijdens de optredens van de Dolf de Vries Music Train op grote evenementen en bedrijfsfeesten.

2011

Op zijn soloalbum The Brother Touch neemt Conard alle percussie en zang voor zijn rekening. Hij zingt onder meer een versie van The Long And Winding Road van The Beatles. De cd is een coproductie met Sander Tournier, Mark Milan, Thijs Borsten, Peter Sirag en Henri Lookers.

2014

Eddie Conard doet mee aan het talentenprogramma The Voice of Holland van RTL4.


Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
1987 - Demis Roussos 'The Story Of Demis Roussos'
1990 - Soulsister 'Heat'
1993 - Soulsister 'Live Savings'
1994 - Soulsister 'Swinging Like Big Dogs'
1999 - Clouseau 'In Stereo'
2000 - Helmut Lotti 'Latino Classics'
2001 - Helmut Lotti 'Classics Out Of Africa'
2008 - Cook Daniel 'Dangle Grooves'

Discografie Eddie Conard

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eddie Conard

Audio/Video Eddie Conard

Video Eddie Conard

" Billie Jean " Eddie C "...
" Billie Jean " Eddie C " THE BROTHER TOUCH "
" The Long And Winding Ro...
" The Long And Winding Road " Eddie C
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
" The Long And Winding Road " Eddie C

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer