Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDDY BECKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

11-04-1947 - heden

Genre

pop, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Pseudoniemen

Eddy Jones

Eddy Becker

Eddy Becker is in de jaren zeventig en tachtig vooral bekend als radio-DJ bij de NCRV en programma's als Op Je Neus Een Wekker en Los Vast. Daarnaast is hij presentator van muziekprogramma's op televisie zoals Eddy Ready Go, The Eddy Go Round Show, Popparade (met Sandra Reemer), Kwistig Met ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1965   Willy & His Giants
1991   Gordon

Biografie Eddy Becker

Eddy Becker is in de jaren zeventig en tachtig vooral bekend als radio-DJ bij de NCRV en programma's als Op Je Neus Een Wekker en Los Vast. Daarnaast is hij presentator van muziekprogramma's op televisie zoals Eddy Ready Go, The Eddy Go Round Show, Popparade (met Sandra Reemer), Kwistig Met Muziek en de talentenshow Start '86 in juni 1986 (met Gordon als een van de deelnemers). In de tweede helft van de jaren zestig heeft Becker een kortstondige zangcarrière. Onder de artiestennaam Eddy Jones neemt hij twee Engelstalige singles op. Het liedje Happy Happy (1966) is afkomstig uit de Nederlandse misdaadfilm 10.32 van de Amerikaanse regisseur Arthur Dreifuss, met hoofdrollen voor Linda Christian en Bob de Lange. Op de single Jaybirds wordt hij begeleid door Willy & His Giants. In deze band speelt Becker ook korte tijd bas. De single Felicidad, De Roddel Van De Stad behaalt in 1968 de derde plaats van de Top 40. Vervolgsingle M'n Tante Weet Van Wanten komt later dat jaar niet verder dan de tipparade.

In bezetting van

Willy & His Giants   basgitaar

Discografie Eddy Becker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eddy Becker

Audio/Video Eddy Becker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer