Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDSILIA ROMBLEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Edsilia Rombley

Periode

13-02-1978 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, R&B, songfestival, zang

Online

Officiële website

Edsilia Rombley

Zangeres die haar carrière begint bij de r&b-groep Dignity. Ze krijgt solo landelijke bekendheid door haar deelname aan de Soundmixshow en het Eurovisie Songfestival (1998 en 2007).
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Glenn Corneille   piano
Georgio Bletterman   drums

Genoemd in de biografie van

1987   Tjeerd Oosterhuis
1995   Marcus Olgers
1997   Dignity
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

27-12-23, Dominicus kerk, Amsterdam

Biografie Edsilia Rombley

Zangeres die haar carrière begint bij de r&b-groep Dignity. Ze krijgt solo landelijke bekendheid door haar deelname aan de Soundmixshow en het Eurovisie Songfestival (1998 en 2007).

In bezetting van

Dignity   zang
Ladies Of Soul   zang

1995

Op verzoek van Gracia Gorré, de zus van een klasgenoot, zingt Edsilia Rombley (Amsterdam, 13 februari 1978) samen met drie andere meiden een gospelnummer op een bruiloft. Het gaat zo goed, dat ze besluiten een groep te vormen: Dignity.

1996

Edsilia doet als Oleta Adams mee aan de nationale Soundmixshow. Ze vertolkt het nummer I Just Had To Hear Your Voice. Ze komt in de finale en wint. Dignity wordt uitgekozen voor het No Sweat-project van het Nationaal Pop Instituut. Ze nemen in de studio een aantal nummers op, die op het No Sweat-album verschijnen. Meerdere platenmaatschappijen zijn geinteresseerd.

1997

Edsilia doet mee aan de Europese Soundmixshow en schrijft ook deze op haar naam. Ze verlaat Dignity en gaat solo. Samen met Fluistma en van Tijn neemt ze een Nederlandstalige cd op voor Douwe Egberts. Ze werkt mee aan een liefdadig all stars-project van BNN.

Fluitsma & Van Tijn

1998

Edsilia Rombley Op 8 maart wint Edsilia het nationale Songfestival met het liedje Hemel En Aarde, dat door Fluitsma en Van Tijn is geschreven. In mei vertegenwoordigt Edsilia Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Birmingham. Ze wordt vierde. Dat is het beste resultaat voor Nederland in drieëntwintig jaar. De single wordt uitgebracht in diverse Europese landen. De Engelse versie van het nummer, Walking On Water, doet het aardig in Duitsland. In ons land brengt Edsilia de eveneens door Fluitsma & Van Tijn geproduceerde Engelstalige single Second Floor uit. Aan het eind van het jaar verschijnt het debuutalbum Edsilia. Vrijwel alle nummers zijn geschreven en geproduceerd door diezelfde Fluitsma en Van Tijn. Het album is geheel in het Engels. Er staat een cover van Oleta Adams op: Get Here.

Fluitsma & Van Tijn

1999

Edsilia gooit met haar single Get Here geen hoge ogen. Het nummer haalt de hitparade niet en flopt derhalve. De single How Can You Say That is de voorloper van het nieuwe album (werktitel: Secrets Of My Soul) dat voor maart 2000 staat gepland.

2000

In juni wordt via de website van Edsilia bekend gemaakt dat de uitbreng van het nieuwe album uitgesteld wordt.

2001

Edsilia werkt samen met producer en vriend Tjeerd Oosterhuis (Total Touch) verder aan het album waarvan de titel is veranderd in Face To Face. Als voorproefje wordt in oktober de single What Have You Done To Me uitgebracht.

Total Touch

2002

Edsilia Rombley in 2002 Na twee jaar aan het album gewerkt te hebben verschijnt in de zomer Face To Face. De plaat bevat bijdragen van onder meer producers Jay Van den Berg en Rutger Kroese en de Amerikaanse tekstschrijvers Terry Cox en Keith John. Het album wordt voorafgegaan door de single Gotta Let Me Go. Edsilia wordt genomineerd voor een Edison Award in de categorie Beste Zangeres Nationaal.

Rutger Kroese

2003

In mei reist Edsilia Rombley naar Curaçao voor een optreden met haar band op Kontiki Beach. Enkele weken later worden op het eiland tv-opnamen gemaakt voor de TROS.

2004

Vanaf 9 januari gaat de zangeres op tournee met jazzpianist Michiel Borstlap met wie ze een combinatie speelt van pop en jazz. Naast eigen repertoire voeren ze nummers uit van ondermeer Anita Baker en Oleta Adams. Op 28 november zingen Edsilia Rombley en Karin Bloemen belangeloos tijdens een benefietconcert voor Bangladesh, georganiseerd door Memisa, een stichting die werkt aan verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. De zangeressen worden begeleid door een vijfkoppige band en drie achtergrondzangeressen. Naast muziek uit eigen repertoire zingen ze enkele speciaal voor Memisa gecomponeerde nummers van Tjeerd Oosterhuis. De muziek verschijnt vlak voor het concert op cd.

Karin Bloemen Total Touch

2005

In maart reist de zangeres naar Congo om daar voor organisatie Memisa een bezoek te brengen aan verpleeghuizen. 27 april landt Edsilia Rombley in Chicago voor enkele optredens samen met pianist Michiel Borstlap.
Kunstenaar Wouter Stips voegt bij zijn boek Ongeveer Zoveel Hou Ik Van Jou een cd waarop zijn teksten op muziek zijn gezet door Meg en Hans Eijkenaar. De liedjes worden live ingespeeld door de vaste begeleidingsband van Anouk en ingezongen door bekende vocalisten waaronder Edsilia Rombley. In december doet de zangeres mee met La Bloemen's Kerstshow 2005 waarmee Karin Bloemen in acht Nederlandse theaters te zien is.

Karin Bloemen

2006

Edsilia Rombley danst vanaf 25 maart mee tijdens Dancing With The Stars op RTL 4. Eind mei is Dan Ben Ik Van Jou de eerste single van haar eerste volledig Nederlandstalige album dat begin 2007 uitkomt.

2007

Edsilia Rombley Met het liedje Nooit Meer Zonder Jou vertegenwoordigt Edsilia Rombley Nederland op het Eurovisiesongfestival in Finland. Het up-tempo liefdesliedje is geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Martin Gijzemijter. Het lukt Rombley echter niet zich via de halve finale op 10 mei te plaatsen voor de finale. Nooit Meer Zonder Jou is ook het openingsnummer van het Nederlandstalige album Meer Dan Ooit. Het album bevat songbijdragen van Tjeerd Oosterhuis (tevens producer), Han Kooreneef, Alain Clark, Michel Kroon, Brainpower en Ellert Driessen. Het orkest op het album is The Bulgarian Symphony Orchestra, opgenomen in Sofia en gedirigeerd door Jurre Haanstra. Edsilia Rombley maakt op 3 oktober deel uit van het Friends For War Child Concert in Ahoy'.

Alain Clark Brainpower Tjeerd Oosterhuis

2008 - 2009

Rombley bereidt zich voor op haar theatertournee Laat Mij Maar Zingen. Na enkele try-outs gaat dit programma op 26 januari in première in De Kleine Komedie. Laat Mij Maar Zingen bevat naast liedjes ook persoonlijke anekdotes. Naast eigen repertoire zingt Rombley liedjes van onder anderen Aretha Franklin en Gladys Knight.

2011

Edsilia Rombley in 2011 De single Uit Het Oog, Niet Uit Mijn Hart (oktober), geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Jochem Fluitsma, is een duet met Ruth Jacott. Het lied is terug te vinden op het album Uit Mijn Hart. Die plaat bevat ook bijdragen van Leonardo Amuedo, Trijntje Oosterhuis, het Metropole Orkest en Gordon.

Ruth Jacott

2013

Op 12 april brengt de zangeres haar album Sweet Soul Music uit, opgenomen met het Metropole Orkest. Naar aanleiding van dit album maakt ze een tournee langs de Nederlandse theaters.

Metropole Orkest

2014

In februari treedt Edsilia Rombley met de Ladies Of Soul op in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook vervolgt ze haar Sweet Soul Music-theatertour. Na een optreden in het radioprogramma van Edwin Evers boekt ze in maart een iTunes succes met een cover van het nummer In The Shadows van The Rasmus. Het nummer staat ook op het album The Piano Ballads Volume 1, dat eind november verschijnt. Op het album staat ook het nummer Van Jou dat ze zong in het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland. Het lied is oorspronkelijk van Patrick Bruel en is in het Nederlands vertaald door Xander de Buisonjé.

Ladies Of Soul Xander de Buisonjé

2015

Met de Ladies of Soul staat Edsilia Rombley drie keer in een uiverkochte Ziggo Dome. In mei verzorgt ze een gastoptreden tijdens de concerten van de Toppers in de Amsterdam Arena. In de finale van het Eurovisie Songfestival geeft ze de punten van de Nederlandse jury. Ze verschijnt in de repetitiejurk (met ruim decolleté) van haar schoonzus Trijntje Oosterhuis, die in dezelfde week meedeed aan de eerste halve finale.

Ladies Of Soul Toppers Trijntje Oosterhuis

2016

Naast de concerten van de Ladies of Soul, staat Rombley in de Nederlandse theaters met haar eigen show 'Mama Sings'. Hiervoor heeft ze een band samengesteld met alleen maar vrouwen, waaronder Caroline Dest (Total Touch). Tussen de nummers door vertelt Rombley over de beslommeringen die het moederschap met zich meebrengt. Themanummer van de show is 'Als jij me belooft' dat ook als single verschijnt.

Caroline Dest Ladies Of Soul

2017

Tijdens de Ladies of Soul-concerten gaat Rombley in duet met de Amerikaanse soulzangeres Oleta Adams, die ze in het begin van haar carrière imiteerde in de Soundmixshow.

Discografie Edsilia Rombley

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Edsilia Rombley

Audio/Video Edsilia Rombley

Video Edsilia Rombley

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
BNN & Friends voor War Ch...
BNN & Friends voor War Child ~ Voorgoed
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
BNN & Friends voor War Child ~ Voorgoed

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer