Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDWIN EVERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Edwin Evers in Waku Waku, KRO (Bron: collectie Beeld en Geluid)

Periode

09-05-1971 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Edwin Evers

Edwin Evers is een van de populairste radio-DJ's van Nederland en onder meer bekend van zijn imitaties van Frank en Ronald de Boer, Johan Cruyf, Prins Bernard, Jos Verstappen, Willibrord Frequin en Peter R. de Vries. Eind jaren negentig neemt de DJ ook enkele singles met imitaties op.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Hilvert Roorda   toetsinstrumenten
Michel van Schie   basgitaar
Allard Buwalda   saxofoon
Bert Meulendijk   gitaar
Jeroen Rietbergen   piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1995   Marcus Olgers
2000   Band Zonder Banaan
2007   Berget Lewis
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Edwin Evers

Edwin Evers is een van de populairste radio-DJ's van Nederland en onder meer bekend van zijn imitaties van Frank en Ronald de Boer, Johan Cruyf, Prins Bernard, Jos Verstappen, Willibrord Frequin en Peter R. de Vries. Eind jaren negentig neemt de DJ ook enkele singles met imitaties op.

1990 - 2006

DJ Edwin Evers (Hardenberg, 9 mei 1971) begint zijn radiocarrière bij de Hardenbergse Ziekenomroep. Via de Amsterdamse muziekzender Extra 108 belandt Evers in 1991 bij het commerciële radiostation Power FM. Hij is als invaller te horen bij Radio 10 Gold. Vanaf zomer 1992 is Edwin Evers DJ bij Veronica op Radio 3. Op 14 augustus presenteert hij samen met Jeroen van Inkel voor het eerst Evers & Van Inkel. Op 1 januari 1998 stapt Evers over naar de KRO. In 1999 wint hij met zijn ochtendprogramma Evers Staat Op een Marconi Award voor beste radioman van het jaar en beste radioprogramma. Edwin Evers is een begenadigd imitator van bekende Nederlanders. Vooral zijn parodieën op voetballers zijn succesvol. Ze zijn te horen op singles als Geld Maakt Niet Gelukkig Uit en Olé Barcelona. Het succes van Evers Staat Op wordt vanaf 17 april 2000 voortgezet op de commerciële zender Radio 538. Evers vormt een eigen band met gerenommeerde sessiemuzikanten.

2007

De DJ doet mee aan de zangwedstrijd Just The Two Of Us op de commerciële televisiezender Tien. In het programma worden negen bekende Nederlanders gekoppeld aan professionele vocalisten om samen de strijd aan te gaan. Samen met Berget Lewis wint Evers op 30 april de finale.

Berget Lewis

2010

De Edwin Evers Band begeleidt de deelnemers aan de populaire talentjacht The Voice Of Holland op RTL4.

2012

Edwin Evers zingt mee in het nummer Wil Je Niet Nog 1 Nacht op het album This Is My Voice van Glennis Grace. Hij is ook te gast bij het eerste eigen concert van de zangeres in de Heineken Music Hall op 15 september.

2013

Vanaf maart gaat de Edwin Evers Band op theatertournee door Nederland. Tijdens de show zingt Evers bekende hits, zowel meerstemmig akoestisch als versterkt. De band bestaat uit Allard Buwalda (saxofoon), Jeroen Rietbergen (piano), Bert Meulendijk (gitaar), Michel van Schie (bas), Hilvert Roorda (toetsen), Angelo van den Burgh (percussie), Serge Plume (trompet), Eelco Oudolf (trompet), Jel Jongen (trombone), Maxine (zang), Tessa Boomkamp (zang en drums) en Ferry van Leeuwen (zang).

Allard Buwalda Angelo van den Burg Bert Meulendijk Ferry van Leeuwen Jel Jongen Jeroen Rietbergen Maxine Michel van Schie Tessa Boomkamp

Discografie Edwin Evers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Edwin Evers

Audio/Video Edwin Evers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer