Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDWIN VAN DER HEIDE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

edwin van der heide

Periode

23-09-1970 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Edwin van der Heide

Edwin van der Heide is zowel als kunstenaar en als onderzoeker actief op het gebied van klank, ruimte en interactie. Hij vergroot de reikwijdte van compositie en muzikale taal in richtingen van ruimtelijkheid, interactie en interdisciplinaire kunstvormen. Zijn werk bestaat uit installaties, performances en ‘environments’. Hij plaatst zijn publiek 'in' ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Edwin van der Heide

Edwin van der Heide is zowel als kunstenaar en als onderzoeker actief op het gebied van klank, ruimte en interactie. Hij vergroot de reikwijdte van compositie en muzikale taal in richtingen van ruimtelijkheid, interactie en interdisciplinaire kunstvormen. Zijn werk bestaat uit installaties, performances en ‘environments’. Hij plaatst zijn publiek 'in' het kunstwerk en nodigt ze uit om het actief te verkennen, ermee te interacteren en zich er toe te verhouden. Van der Heide heeft zijn werken in gerenommeerde musea en festivals gepresenteerd, zoals SMAK (Gent), Ars Electronica Festival (Linz), Stedelijk Museum Amsterdam, V2_'s DEAF (Rotterdam,) ICC (Tokyo), NAMOC (Beijing), Transmediale (Berlijn), SONAR (Barcelona), Taipei Fine Arts Museum, SFMOMA, FILE (Brazilië) en SONAMBIENTE (Berlijn). Naast zijn studio is hij docent aan de Universiteit van Leiden (LIACS/Media Technology MSc programma) en leidt hij het Spatial Interaction Lab van de ArtScience Interfaculteit van het Koninklijk Conservatorium en Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Van der Heide is onderscheiden met de Witteveen+Bos Art+Technology Award 2009 voor zijn hele oeuvre.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Edwin van der Heide

Audio/Video Edwin van der Heide

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer