Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EEF ALBERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1951 - heden

Genre

easy listening, gitaar, jazz, pop, rock, sessiemuzikanten

Eef Albers

Eef Albers (Rhenen, 5 april 1951) is gitarist in Focus, Otger Dice, Topaz en de band van pianist Rob Hoeke. In het spel van Albers zijn invloeden te horen van blues, rock, jazz, klassiek en Afrikaanse ritmes. Hij begint vanaf zijn zestiende met gitaarspelen. De gitarist breekt zijn studio aan ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Genoemd in de biografie van

1982   Chris Dekker

Biografie Eef Albers

Eef Albers (Rhenen, 5 april 1951) is gitarist in Focus, Otger Dice, Topaz en de band van pianist Rob Hoeke. In het spel van Albers zijn invloeden te horen van blues, rock, jazz, klassiek en Afrikaanse ritmes. Hij begint vanaf zijn zestiende met gitaarspelen. De gitarist breekt zijn studio aan de HBS af om zich te richten op een professionele carrière als muzikant. Hij begeleidt diverse cabaretartiesten en is een veelgevraagde sessiemuzikant. Albers is te horen op albums van onder anderen Lieven, Thijs Van Leer, Medusa, Bob Malach, Ack van Rooyen, Kraan, Akili, Netherlands Concert Jazz Band, Adhesion en Sebastiaan Cornelissen. Een van de bekendste platen waar hij zijn medewerking aan verleend is Mango Sunrise van John Lee en Gerry Brown. Ook de Duitse bigbandleiders Kurt Edelhagen en Peter Herboltzheimer doen een beroep op de gitarist. In 1977 verschijnt zijn eerste soloalbum Blue Capricorn met arrangementen door Rogier van Otterloo en Tom Patrick Salisbury. Skyrider (1981) is een jazzalbum met het Eef Albers Kwartet dat naast Albers bestaat uit Rob van den Broeck (piano), Wim Essed (bas) en Gerry Brown (drums). De gitarist doceert onder meer aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

In bezetting van

Focus   gitaar
Otger Dice   gitaar
Rob Hoeke   gitaar
Topaz (1)   gitaar

Discografie Eef Albers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eef Albers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer