Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EEF VAN BREEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto Eef van Breen, 2017

Periode

03-01-1978 - heden

Genre

bugel, filmmuziek, jazz, muziektheater, trombone, trompet

Online

Officiële website

Eef van Breen

Eef van Breen (Westerbork, 3 januari 1978) is een Nederlandse jazzmuzikant. Hij speelt trompet, bugel en trombone en zingt, waarbij zijn stem doet denken aan die van Chet Baker. Ook is hij componist van muziek voor film, theater en dans.
Volledige biografie...

Instrumenten

bugel, trombone, trompet

Genoemd in de biografie van

2011   Amber Docters van Leeuwen

Biografie Eef van Breen

Eef van Breen (Westerbork, 3 januari 1978) is een Nederlandse jazzmuzikant. Hij speelt trompet, bugel en trombone en zingt, waarbij zijn stem doet denken aan die van Chet Baker. Ook is hij componist van muziek voor film, theater en dans.

2010 - 2011

In 2010 componeert Eef van Breen de muziek voor de opera 'u', die hij ook dirigeert. ’u’ is een opera in het Klingon (Klingontaal uit de televisie- en filmserie Star Trek). De eerste opvoering vindt plaats in Den Haag op 10 september 2010. De bedenker van deze fictieve taal, de taalkundige Marc Okrand (die meehielp met de vertaling van het libretto), is hierbij aanwezig. De opera vertelt het verhaal van Kahless de Onvergetelijke, de stichter van het Klingonrijk.

Ook brengt hij in 2010 zijn debuutalbum ´Playing Games´ uit.

2012

In 2012 brengt de Eef van Breen group de cd ´Changing Scenes´ uit. Dit album wordt genomineerd voor een Edison.

2013 - 2016

In 2013 werkt Eef van Breen samen met het Noord Nederlands Toneel. Hij componeert voor de bewerking van Dostojewski's 'Misdaad en Straf'. Later in 2013 schrijft hij muziek voor - en speelt samen met - zijn groep mee in het stuk ´Fellini´, geschreven door Ko van den Bosch.

2017

In 2017 start het project ´Chapman for President´, de ‘film zonder beeld’. Het gaat hier om nieuwe muziek door de Eef van Breen group in combinatie met vlijmscherpe teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch.

Discografie Eef van Breen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eef van Breen

Audio/Video Eef van Breen

Video Eef van Breen

Chapman Teaser 2
Chapman Teaser 2
Chapman Teaser 1
Chapman Teaser 1
Chapman For President TRA...
Chapman For President TRAILER
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Chapman Teaser 2

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer