Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EGBERT DOUWE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Egbert Douwe in 1968

Periode

04-03-1939 - 25-12-2003

Genre

Nederlandstalig, pop, producer, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Egbert Douwe

Egbert Douwe is de artiestennaam van Veronica-discjockey Rob Out (1939-2003). Eind jaren zestig doet hij een gooi naar hitsucces en bereikt de eerste plaats met het lied Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste, geschreven en geproduceerd door Peter Koelewijn.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, zang

Biografie Egbert Douwe

Egbert Douwe is de artiestennaam van Veronica-discjockey Rob Out (1939-2003). Eind jaren zestig doet hij een gooi naar hitsucces en bereikt de eerste plaats met het lied Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste, geschreven en geproduceerd door Peter Koelewijn.

1968

Egbert Douwe in 1968 Peter Koelewijn en Rob Out gaan samenwerken onder de naam Egbert Douwe. Koelewijn schrijft en produceert de liedjes, Out zingt en is het gezicht van Egbert Douwe. Kom Uit De Bedstee, de eerste single, is vrijwel meteen een hit. Het nummer is een vrije bewerking van het nummer Come To My Bedside My Darling van de Engelse band Brothers Four. Niet lang daarna parodieert een zekere Nellie van de Weduwe het nummer als Kom In De Bedstee. In hetzelfde jaar volgen nog twee singles van Egbert Douwe, Mamma Oh Mamma en Vader Is De Dader. De singles halen respectievelijk de plaatsen 20 en 23 in de Top 40. De daaropvolgende LP is logischerwijs getiteld Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste. De samenwerking tussen Out en Koelewijn zal echter eenmalig zijn.

Peter Koelewijn

1969

Out brengt onder de naam Robbie's Soulpower de Engelstalige single Countdown uit. Het plaatje komt niet verder dan de tipparade.

1972

Het nummer Vader Is De Dader van Egbert Douwe wordt opnieuw uitgebracht, ditmaal met Mamma Oh Mamma als b-kant.

1974

Rob neemt een single op samen met zijn dochter Birgit, getiteld Papa Wat Gebeurt Er...

Discografie Egbert Douwe

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Egbert Douwe

Audio/Video Egbert Douwe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer