Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EINSTEINBARBIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

jazz

Online

Officiële website

Einsteinbarbie

De poppy jazzgroep EinsteinBarbie wordt in juli 2006 opgericht door zangeres Stella Bergsma (ex-Iuno) en gitarist/pianist Steven de Munnik. Celliste Michelle Courtens is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2001 met het liedje Out On My Own. In 2009 levert de band een bijdrage aan de compilatie Take ...
Volledige biografie...

Bezetting

Stella Bergsma   zang
Steven de Munnik   piano
Michelle Courtens   cello, zang
Ivo Schouten   basgitaar, contrabas
Henri van den Berg   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jasper Courtens   drums
Naomi Bach   viool

Genoemd in de biografie van

2008   Michelle

Biografie Einsteinbarbie

De poppy jazzgroep EinsteinBarbie wordt in juli 2006 opgericht door zangeres Stella Bergsma (ex-Iuno) en gitarist/pianist Steven de Munnik. Celliste Michelle Courtens is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2001 met het liedje Out On My Own. In 2009 levert de band een bijdrage aan de compilatie Take Six, in het kader van het project Unsigned van Muziek Centrum Nederland. Hiervoor gaan zij de studio in met producers Wiboud Burkens en Manuel Hugas. In de periode 2009-2010 is EinsteinBarbie onder meer te zien en te horen bij het televisieprogramma Spuiten & Slikken van BNN, Radio 3FM, Radio 6, als voorprogramma van Wouter Hamel en op diverse jazz- en popfestivals. In 2010 wint de band de Bandcompetitie 2009 en verschijnt de EP You Wanna Licky My Icecream? Op 25 juni 2010 gaat de 20 minuten durende documentaire Writing The Rulez over EinsteinBarbie in première, gemaakt door vijf studenten Communicatie van de Hanzehogeschool in Groningen. Met producer Jürgen Perier wordt in 2012 in de Wisseloord Studios de single Petty Cash opgenomen. De groep staat in hetzelfde jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In de videoclip bij de zomersingle Cool Like That (2013) speelt popkenner Leo Blokhuis een gastrol.

Discografie Einsteinbarbie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Einsteinbarbie

Audio/Video Einsteinbarbie

Video Einsteinbarbie

EINSTEINBARBIE - Petty Ca...
EINSTEINBARBIE - Petty Cash (official HD music video)
Cool Like That - Einstein...
Cool Like That - EinsteinBarbie
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Cool Like That - EinsteinBarbie

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer