Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELECTRIC TEARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Electric Tears

Periode

2011 - heden

Genre

powerpop, sixties

Online

Officiële website
Facebook

Electric Tears

Electric Tears ontstaat in het voorjaar van 2011 in alternatief muziekcafé Swaf in de Kerkstraat te Hoorn. De melodieuze powerpopliedjes, met invloeden uit de jaren zestig, worden geschreven door zanger/gitarist Niels de Wit. Hij speelde eerder in onder meer hardcoreband Gepøpel, punkband The Vernon Walters, gitaarpopband Johan en garagepunkband Sack-o'-Woes.
Volledige biografie...

Bezetting

Niels de Wit   gitaar, zang
Els van Tol   basgitaar
Miranda Huibers   toetsinstrumenten
Bas de Vries   drums

Overige muzikanten

Sandra Kortekaas   toetsinstrumenten

Biografie Electric Tears

Electric Tears ontstaat in het voorjaar van 2011 in alternatief muziekcafé Swaf in de Kerkstraat te Hoorn. De melodieuze powerpopliedjes, met invloeden uit de jaren zestig, worden geschreven door zanger/gitarist Niels de Wit. Hij speelde eerder in onder meer hardcoreband Gepøpel, punkband The Vernon Walters, gitaarpopband Johan en garagepunkband Sack-o'-Woes. Drummer Bas de Vries maakt regelmatig muziek met singer-songwriter Tim Knol. Bassiste Els van Tol is de zus van Jacco Gardner-drummer Jos van Tol. Het eerste optreden is op 7 augustus in Swaf. Vanaf juni 2012 speelt Sandra Kortekaas uit Amsterdam mee op toetsen, later vervangen door Miranda Huibers. Na een reeks optredens in en rondom Hoorn speelt de band op 29 november 2012 voor het eerst buiten de regio. De eerste single Bloodshed Eyes (2012) leidt tot een optreden op Noorderslag 2013 in Groningen en belangstelling van het label Excelsior.

Discografie Electric Tears

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Electric Tears

Audio/Video Electric Tears

Video Electric Tears

Electric Tears - Bloodshe...
Electric Tears - Bloodshed Eyes
Electric Tears - Don't As...
Electric Tears - Don't Ask Me Why
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Electric Tears - Don't Ask Me Why

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer