Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELECTRO COCO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

latin, samba

Electro Côco

Electro Côco is een vanuit Amsterdam opererend internationaal trio dat bestaat uit de in Paramaribo geboren zangeres Jeannine La Rose, de Britse DJ Graham B en de Amsterdamse producer en multi-instrumentalist Alain Eskinasi. De groep speelt gedreven elektronische dance met elementen van drum'n'bass, reggae, hiphop, house en Braziliaanse muziek.
Volledige biografie...

Bezetting

Graham B   draaitafels
Mischa Kool   contrabas
Suzanne Pijpers   zang
Jeannine La Rose   zang
Vassil Vutev   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Viviani Godoy   zang
Kalin Veliov   percussie

Genoemd in de biografie van

1999   New Cool Collective
2002   Praful

Biografie Electro Côco

Electro Côco is een vanuit Amsterdam opererend internationaal trio dat bestaat uit de in Paramaribo geboren zangeres Jeannine La Rose, de Britse DJ Graham B en de Amsterdamse producer en multi-instrumentalist Alain Eskinasi. De groep speelt gedreven elektronische dance met elementen van drum'n'bass, reggae, hiphop, house en Braziliaanse muziek.

1999 - 2003

De van oorsprong Braziliaanse zangeres/actrice Viviani Godoy studeert op het Rotterdamse conservatorium, zingt in de bands Canjere, Bando Brava, Vicio Novo, Medicamento en Bayuba Cante en speelt in 1995 een rol in de speelfilm Transit van Eddy Terstal. DJ Graham B is een bekende naam uit de Amsterdamse housescene en de 'peetvader van de Nederlandse jazzdance' met ondermeer zijn Club 802 Jazzbop Parties in Paradiso. Samen met Alain Eskinasi (Soto Koto, 3rd Force) is hij ook actief onder de naam JazzJuice en met Brainscapes. Het trio komt aan het einde van de zomer van 2002 bij elkaar om traditionele ritmische straatmuziek uit het Noordoosten van Brazilië (Côco genaamd) op een elektronische wijze uit te voeren. Het resultaat is in oktober 2003 voor het eerst op de podia te horen als de band start met een eerste reeks optredens in de hoofdstad. Het trio wordt live aangevuld met de Bulgaarse percussionist Kalin Veliov (vervangen door zijn landgenoot Vassil Vutev), bassist Mischa Kool en tweede zangeres Suzanne Pijpers. De interesse voor Electro Côco wordt vergroot door een optreden op oudejaarsavond 2003 tijdens een festival in Leeuwarden met 4.000 man publiek en een uitnodiging voor het veelbekeken televisieprogramma Barend en Van Dorp.

Brainscapes

2004

Aan het begin van het jaar verschijnt het debuutalbum Côco Do Mundo die door recensenten vergeleken wordt met het repertoire van Zuco 103. De groep speelt op diverse Nederlandse en Belgische festivals zoals North Sea Jazz, Lowlands Festival, Amsterdam Roots Festival, Supernatural, Rotterdam Zomercarnaval en Festival Mundial. In juni ontvangt Electro Côco een Essent Award, later in het jaar gevolgd door een Edison in de categorie Wereldmuziek Nationaal voor hun debuutalbum Côco do Mundo.

2005

Als Viviani Godoy de band verlaat wordt zangeres Jeannine La Rose het nieuwe gezicht van Electro Côco. La Rose is geboren in Paramaribo en opgegroeid in Salvador de Bahia. Haar zangstijl neigt meer naar soul en r&b.

2006

De single Borboleta is een voorproefje van het tweede album dat na de zomer verschijnt. De single bevat remixen door Ro Krom en Jazz Juice.

Ro Krom

2007

Graham B en Alain Eskinasi brengen onder de naam Jazz Juice het album 52nd Street uit.

Jazz Juice

Discografie Electro Côco

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Electro Côco

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer