Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELLE BANDITA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Elle Bandita

Periode

2004 - 2019

Genre

alternative

Elle Bandita

Elle Bandita start als soloproject van zangeres/gitarist Ryanne van Dorst (vanaf 2021 Raven van Dorst geheten) uit Rotterdam. Vanaf eind 2008 is Elle Bandita een volledige rockband met leden uit onder anderen At No Bikini Beach, Mono en The New Media.
Volledige biografie...

Bezetting

Ryanne van Dorst   elektronica, gitaar, zang

Overige muzikanten

Reinier Vermeulen   gitaar, toetsinstrumenten
Menno Bouma   basgitaar
Vincent Niks   gitaar
Micha Haring   drums

Genoemd in de biografie van

2004   Bad Candy
2005   The Riplets
2006   Feverdream
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Elle Bandita

Elle Bandita start als soloproject van zangeres/gitarist Ryanne van Dorst (vanaf 2021 Raven van Dorst geheten) uit Rotterdam. Vanaf eind 2008 is Elle Bandita een volledige rockband met leden uit onder anderen At No Bikini Beach, Mono en The New Media.

2002 - 2003

Van Dorst treedt voor het eerst in de spotlichten als onderdeel van Bad Candy, de 'all chick rockband', bij elkaar gebracht door Barry Hay van de Golden Earring en manager Cees van Leeuwen.

Bad Candy Golden Earring

2004 - 2008

Na haar vertrek uit Bad Candy gaat Van Dorst solo verder en speelt ze live een mix van elektronica en punk, geïnspireerd door Chicks On Speed en Peaches. Daarnaast maakt ze deel uit van poppy meidenpunkband The Riplets en levert ze gastbijdragen op platen van derden, zoals op het album You Are Happen!ng van de bevriende band Feverdream. Als zanger/gitarist Tjeerd Bomhof van het trio Voicst in juni zijn elleboog breekt, neemt Van Dorst korte tijd de gitaarpartijen van hem over, onder meer op 28 juni tijdens het voorprogramma van Kane in de Rotterdamse Kuip. De afscheidstournee van The Riplets eindigt op 23 oktober in Rotown te Rotterdam. In het najaar van 2008 tekent Van Dorst bij PIAS en Strictly Confidential Publishing.

Feverdream Kane The Riplets Voicst

2009

Op Noorderslag in januari is haar eerste officiële show met een band die bestaat uit Vincent Niks (gitaar), Menno 'Mono' Bouma (bas), Micha Haring (drums) en Reinier Vermeulen (gitaar, toetsen). Elle Bandita's volledige debuutalbum, de stevige rockplaat Queen Of Fools, verschijnt in februari 2009. Het album bevat bijdragen van onder anderen producers Billinger & Marsman, Reyn Ouwehand, Torre Florim (De Staat) en drummer Joppe Molenaar (Voicst). Half mei staat de band op The Great Escape, een festival voor nieuwe bands in Brighton, waarna festivals volgen als Waterpop, Metropolis en Lowlands.

Reyn Ouwehand

2010

Elle Bandita staat in maart op South By Southwest (SXSW) in Austin, Texas.

2012

Samen met drummer Josha Nuis, bassist Gijs Loots (Houses), gitarist Thomas Sciarone (Malkovich) en leadzanger Bastiaan Bosma (Aux Raus, Coevorduh) vormt Van Dorst de rockband Bullerslug. De band staat onder meer in augustus op Waterpop.

Aux Raus Bullerslug

2013

Van Dorst doet mee aan het EO-televisieprogramma Op Zoek Naar God dat in februari is te zien op Nederland 3.

2015

Van Dorst is één van de kandidaten in de RTL-serie Expeditie Robinson.

2017

Voor BNN-VARA presenteert Van Dorst het televisieprogramma Geslacht over de vervagende grenzen tussen mannen en vrouwen. Ze onthult dat ze is geboren als hermafrodiet. Ze is ter wereld gekomen met zowel vrouwelijke als mannelijke fysieke kenmerken. In februari komt het album 'Here now, there then' van de rockband Dool uit. Van Dorst is de frontvrouw van de band.

Discografie Elle Bandita

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Elle Bandita

Audio/Video Elle Bandita

Video Elle Bandita

Kloot
Kloot
the game & bb baby live
the game & bb baby live
The Game
The Game
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
the game & bb baby live

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer