Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELSKE DEWALL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Elske DeWall in 2010

Periode

11-11-1985 - heden

Genre

gitaar, piano, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Elske DeWall

Elske DeWall is een singer-singwriter uit Friesland die in 2010 haar debuutalbum 'Balloon over Paris' uitbrengt.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

2012   3js

Biografie Elske DeWall

Elske DeWall is een singer-singwriter uit Friesland die in 2010 haar debuutalbum 'Balloon over Paris' uitbrengt.

2004 - 2008

Elske DeWall (echte naam Elske de Walle) groeit op in een muzikaal nest in het Friese Veenwouden. Vanaf 2004 studeert ze aan de Popacademie van Leeuwarden. Haar drumdocent (en latere echtgenoot) Sietse Huisman brengt haar in contact met engineer Michiel Hoogenboezem. Hij mixt haar eerste demo af en bezorgt een exemplaar bij platenmaatschappij Universal. Een dag later wordt ze gebeld en niet veel later tekent ze haar eerste platencontract.

Michiel Hoogenboezem Sietse Huisman

2009

In oktober verschijnt haar eerste single 'Come See The End In Me'.

2010

Elske DeWall in 2010 In 2010 verschijnt bij Universal haar debuutalbum 'Balloon over Paris' en wordt ze door radiozender 3FM verkozen tot 'Serious Talent'.

2012

Op haar twee album 'Brave' staat het nummer 'This Game', de titelsong van de populaire televisieserie 'Moordvrouw' van RTL4. 'Chasing The Impossible' wordt gebruikt als soundtrack bij de speelfilm 'Alle Tijd'. Ze wordt winnares van de Friese Popprijs.

2016

Haar nieuwe album 'Velvet Soldier' is opgenomen in de Wisseloord Studio's in Hilversum in aanwezigheid van publiek. DeWall is inmiddels moeder en staat niet meer onder contract bij Universal. Het is haar meest persoonlijke plaat. Ze heeft alle nummers zelf geschreven en geproduceerd. Het nummer 'One Day' is een duet met Ed Struijlaart.

Ed Struijlaart

2017

Persfoto The Passion (bron: officiële website The Passion van de KRO-NCRV en EO) Elske DeWall speelt en zingt de rol van Maria in het jaarlijkse televisiespektakel The Passion.

Discografie Elske DeWall

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Elske DeWall

Audio/Video Elske DeWall

Video Elske DeWall

Elske DeWall - Come See T...
Elske DeWall - Come See The End In Me
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Elske DeWall - Come See The End In Me

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer