Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELYSIUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Elysium

Periode

2005 - 2011

Genre

a cappella/vocal groups, pop/rock

Elysium

Elysium is een ensemble dat bestaat uit vier vrouwelijke en drie mannelijke vocalisten, begeleid door pianist en muzikaal leider Edwin Schimscheimer die ook verantwoordelijk is voor de composities. De teksten van zangeres Carmen Sars zijn spiritueel van aard. Het ensemble treedt onder meer op in kloosters, kerken en tijdens congressen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Carmen Sars   tekstschrijver, zang
Martina Tobin   zang
Edwin Schimscheimer   componist, piano
Herman van Doorn   zang
Han van Eijk   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2005   Han van Eijk
2006   Edwin Schimscheimer

Biografie Elysium

Elysium is een ensemble dat bestaat uit vier vrouwelijke en drie mannelijke vocalisten, begeleid door pianist en muzikaal leider Edwin Schimscheimer die ook verantwoordelijk is voor de composities. De teksten van zangeres Carmen Sars zijn spiritueel van aard. Het ensemble treedt onder meer op in kloosters, kerken en tijdens congressen en openingen van exposities. Tijdens concerten brengt Elysium de vierdelige suite Nature's Call ten gehore. In dit moderne scheppingsverhaal brengen de zangers een ode aan de natuur. De suite wordt visueel omlijst met beelden van kunstenaar en filmmaker Peter van Loenhout.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Elysium

Audio/Video Elysium

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer