Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EMILE HARTKAMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: Wikimedia Commons

Periode

31-10-1959 - heden

Genre

componist, Gouden Harp, producer

Pseudoniemen

Ricky Star

Emile Hartkamp

Componist en producer van artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer

Genoemd in de biografie van

1991   Koos Alberts
1993   Hanny
1995   Renée de Haan
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Emile Hartkamp

Componist en producer van artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts.

1959

Emile Hartkamp wordt geboren in Apeldoorn op 31 oktober.

1977

Emile zit op de HAVO en doet mee aan een musical waarvoor hij ook de teksten schrijft. Hij is hier zo enthousiast over dat hij verder wil in de muziek.

1979 - 1982

De begeleider van het voetbalteam waar Emile in speelt, geeft hem op voor een talentenjacht. Hartkamp gaat tot ieders verbazing met de eerste prijs aan de haal. Hij heeft de smaak te pakken gekregen en schrijft zich in voor nog een aantal talentenjachten waarbij hij telkens het podium haalt. In 1982 brengt hij onder zijn eigen naam een single uit maar die is geen succes.

1983 - 1985

Op Oudejaarsavond 1983-1984 is Emile Hartkamp kandidaat in de Showbizzquiz van Ron Brandsteder. Tijdens één van de vaste onderdelen van dit programma moeten de kandidaten meezingen met een beroemde artiest. Emile doet samen met André Hazes het liedje Zondag en maakt hierbij een verpletterende indruk. In de maanden na dit optreden wordt hij plat gebeld met aanvragen voor optredens tijdens feesten en partijen. Emile verzint de naam Ricky Star en brengt vervolgens drie singles uit. Hoewel de nummers regelmatig door Frits Spits in zijn programma de Avondspits worden gedraaid, valt de verkoop zeer tegen.

André Hazes Ron Brandsteder

1986

In dit jaar richt Emile met een zangeres het duo Dubbel Dutch op. Er verschijnen twee singles maar die halen niet de hitlijsten. Ondertussen is Hartkamp druk bezig zelf liedjes te schrijven. Via Chiel Montagne komt hij in contact met producer Jur Ekhart.

1988

Emile Hartkamp's debuut album Alleen Voor Jou, dat hij samen met Ekhart heeft gemaakt, komt uit. Ondertussen stuurt hij ook twee van zijn eigen nummers naar André Hazes. Langzamerhand begint het balletje te rollen.

1991

Samen met Riny Schreijenberg (ook bekend als Marty) produceert Hartkamp het album Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen van Koos Alberts.

Koos Alberts

1992

Hartkamp produceert het debuutalbum Op Weg Naar Het Geluk van Frans Bauer.

Frans Bauer

1993 - 2004

Emile Hartkamp richt het platenlabel TipTop Records op samen met producer Schreijenberg. Samen zijn zij het succesvolle producersduo achter artiesten als Frans Bauer, Koos Albers en Marianne Weber. In 2004 maakt Hartkamp deel uit van het panel van het TROS tv-programma 1000 Sterren Stralen waarbij men op zoek gaat naar nieuwe sterren van het Nederlandse levenslied. Aan Hartkamp's samenwerking met Riny Schreijenberg komt een einde. Hij werkt nu veel met producer Norus Padidar. Een van hun eerste gezamenlijke producties is de single De Kriebels van Jan van Est.

Marianne Weber

2005 - 2007

Emile Hartkamp is samen met Padidar onder meer betrokken bij albums van Jannes (Als Het Zonnetje Schijnt uit 2005 en Laat Me Vrij uit 2006) en Frans Bauer (Voor Altijd uit 2006) en het eerste Nederlandstalige album van René Froger (Doe Maar Gewoon uit 2007).

Jannes René Froger

2008

In januari tekent volkszanger Grad Damen een contract bij Goldstar, het bedrijf van Emile Hartkamp en Norus Padidar.

Grad Damen

2009

Emile Hartkamp zit samen Daniël Dekker en zangeres Tatjana Simic op 1 februari in de vakjury van het Nationale Songfestival. Van de liedjes die de deelnemende Toppers zingen is het nummer Angel Of The Night de favoriet van de jury, maar het publiek kiest voor Shine. Hartkamp is samen met Norus Padidar weer verantwoordelijk voor de composities op en de productie van het negende studioalbum van Jannes.

Tatjana Toppers

2011

Emile Hartkamp en Norus Padidar sluiten een meerjarige en exclusieve overeenkomst met muziekuitgever Talpa Music. Als Patty Brard (ex-Luv') weer gaat optreden als soloartiest en de feesttenten langs gaat met Nederlandstalig repertoire, schrijft Hartkamp haar single Morgen Kan Het Weer Anders Zijn. De producer gaat de studio in met de Noordwijkse feestzanger Alex, bekend van de hitsingle Een Bossie Rode Rozen uit 1999. Tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards, op 29 september in Hilversum, wint Emile Hartkamp in de categorie Beste Auteur.

Alex Patty Brard

Discografie Emile Hartkamp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Emile Hartkamp

Audio/Video Emile Hartkamp

Video Emile Hartkamp

Emiel Hartkamp
Emiel Hartkamp
Emile Hartkamp genomineer...
Emile Hartkamp genomineerd voor Beste Auteur
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Emiel Hartkamp

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer