Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EMILE DEN TEX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1953 - heden

Genre

componisten, engineer, gitaar, producers, singer-songwriter, zang

Emile den Tex

Songschrijver Emile den Tex uit Bergen maakt in de jaren zeventig deel uit van groepen als Tortilla, Turquoise en Electric Tear. Daarnaast maakt hij ook platen onder zijn eigen naam en is hij actief als producer en opname- en mixtechnicus.
Volledige biografie...

Instrumenten

engineer, gitaar, zang

Overige muzikanten

Jan Pijnenburg   drums
Otto Cooymans   toetsinstrumenten
Jan Voster   basgitaar
Peter van Dorst   gitaar
Hans Waterman   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1977   Dany Lademacher
1994   Ad Vanderveen
1995   The Scene
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Emile den Tex

Songschrijver Emile den Tex uit Bergen maakt in de jaren zeventig deel uit van groepen als Tortilla, Turquoise en Electric Tear. Daarnaast maakt hij ook platen onder zijn eigen naam en is hij actief als producer en opname- en mixtechnicus.

In bezetting van

Attraction   zang
Beyond The Blue   gitaar, zang
Electric Tear   zang
Innersleeve   zang
Panda   zang
Tortilla   gitaar, zang
Turquoise   gitaar, zang

1967

Emile den Tex (5 maart 1953) vormt samen met Ronald Krom (bas), Hein Piscaer (gitaar) en Jan van Schie (drums) de band Turqoise.

Turquoise

1968 - 1970

De bezetting van Turqoise wordt geheel gewijzigd. Naast Emile en zijn broer Jan Piet (bas) bestaat de groep nu uit Thé Lau (gitaar) en Gerard Borst (drums).

Thé Lau

1970 - 1972

Emile den Tex maakt in 1970 korte tijd deel uit van Panda. In de groep zitten ook Jaap van Eik (bas), Herman van Boeyen (drums) en Ben de Bruin (gitaar). Met zijn broer richt hij Tortilla op. Van de groep verschijnt het album Little Heroes.

Panda Tortilla

1972

De vierde band met Emile den Tex is City Machine, een trio met Jelle Jeltema op gitaar en Hennie Haagsma op drums. City Machine bestaat tot en met 1973.

1973 - 1975

Electric Tear van de gebroeders Den Tex speelt veel voor de radio en wordt door Rick Zaal het huisorkest van de VPRO genoemd. In de band zit o.a. Jaap van Beusekom (CCC Inc.).

Ccc Inc. Electric Tear

1976 - 1980

Met Kees Maat (accordeon, piano), John Schuursma (gitaar, bouzouki) en Jaap van der Sluys (bas) vormt Emile den Tex de band Another Roadside Attraction. Broer Jan Piet den Tex voegt zich bij de band en aan de hand van diens 'scenario' komt de lp Cinecitta uit onder de afgekorte naam The Attraction. Van 1978 tot 1980 vormt Emile den Tex ook een band samen met Peter Schön (toetsen), Lex Bolderdijk (gitaar), Ton op 't Hof (drums) en Jaap van der Sluijs (bas).

Attraction

1981 - 1984

Innersleeve is een band rondom de van oorsprong Belgische gitarist Dany Lademacher (Herman Brood). Ook Emile den Tex maakt deel uit van de band waarvan 1 album verschijnt. In dezelfde periode schrijft Den Tex mee aan nummers van Margriet Eshuijs zoals Joe And Jerry, Take It Out On The Street en de hit Black Pearl.

Dany Lademacher Innersleeve Margriet Eshuijs

1985 - 1990

Van de band Lonely Hearts met Jan Voster (bas), Lex Bolderdijk, Dany Lademacher, Henri van Bergen, Peter van Dorst, Hans Waterman, Otto Cooymans en Jan Pijnenenburg (drums) verschijnen geen platen. Samen met Lex Bolderdijk op gitaar en toetsen brengt De Tex enkele platen uit onder de naam Beyond The Blue.

Beyond The Blue

1995

Na meer dan tien jaar afwezigheid is Dany Lademachers Innersleeve weer actief. Samen met Emile den Tex, Ruud Englebert (bas) en Henri van Bergen (drums) neemt hij de single Like A Rolling Stone op.

1996 - 2002

Emile den Tex is actief producer en opname- en mixtechnicus. Hij werkt acht jaar bij de Wisseloord studio's waar hij muziek mix voor o.a. de televisieserie Baantjer. Hij produceert albums van onder meer The Scene, I Travel en Oscar Benton en werkt voor buitenlandse artiesten als Shirley Bassey, The Stranglers en The Radios. In 1996 ontvangt hij de BASF Award in de categorie Engineer of the Year voor zijn mixen van de singles 15 Miljoen Mensen (Fluitsma & Van Tijn) en Ademnood (Linda, Roos en Jessica).

Oscar Benton Linda, Roos en Jessica The Scene

2003 - 2004

Den Tex verzorgt alle orkestbanden en mixen voor televisie bij Idols en Popstars. Hij is betrokken bij de opnamen van cd's en dvd's van o.a. Hind, Zosja, Jamai, Boris, The Pilgrims, Lenette van Dongen en Simone Kleinsma. Tortilla doet een reünieoptreden. Emile den Tex heeft daarnaast ook nog tijd om op te treden met zijn band Tex-a-Go die hij vormt samen met Almar Fernhout (gitaar), Dick Eelting (drums) en Michiel ten Hoopen (bas).

Boris Hind Jamai The Pilgrims

2008

Emile den Tex is verantwoordelijk voor de mix van het tweede album van de supergroep Paris Dandies.

Paris Dandies

Discografie Emile den Tex

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Emile den Tex

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer