Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ENNO VOORHORST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - heden

Genre

gitaar, klassiek

Online

Officiële website

Enno Voorhorst

De eerste CD van gitarist Enno Voorhorst met werken van Agustín Barrios Mangoré wordt zeer lovend ontvangen. Roberto Brocamonte, een leerling van Barrios zelf, zegt over deze opname: "Het tremolo van Enno is volmaakt. In de vertolking lijkt het of 'De Indiaan van Paraguay' het speciaal voor deze handen heeft ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Biografie Enno Voorhorst

De eerste CD van gitarist Enno Voorhorst met werken van Agustín Barrios Mangoré wordt zeer lovend ontvangen. Roberto Brocamonte, een leerling van Barrios zelf, zegt over deze opname: "Het tremolo van Enno is volmaakt. In de vertolking lijkt het of 'De Indiaan van Paraguay' het speciaal voor deze handen heeft geschreven".

1962

Enno Voorhorst wordt in 1962 in Den Haag geboren. Door de muzikale achtergrond van de familie Voorhorst komt hij al gauw in aanraking met de gitaar en volgt dan ook lessen bij verschillende gitaristen zoals de Nederlander Hein Sanderink, de Duitser Hubert Käppel en de Schotse David Russell.

1987

Op het zevende gitaarconcours te Hof, in Duitsland, wint Enno Voorhorst de eerste prijs.

1992

In het Concertgebouw te Amsterdam wint Enno Voorhorst de Nederlandse Gitaarprijs. Ook in 1992 wint hij de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Niet alleen in de concertzalen in Nederland, zoals de Oosterpoort in Groningen, de Anton Philipszaal in Eindhoven en Vredenburg in Utrecht, geeft Voorhorst concerten en recitals maar ook in het buitenland, van Europa tot Azië en Amerika. Daarnaast is hij regelmatig te horen tijdens gitaarfestivals zoals in Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland), Tokyo (Japan), Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador), San Juan (Puerto Rico) en Mikulov (Tsjechië).

Het Concertgebouw

2011

Het Duo Macondo (de Russische altviolist Mikhail Zemtsov en Enno Voorhorst) werkt mee aan de tournee 'Musica Argentina', samen met de Argentijnse gitaristen Juan Falu en Roberto Aussel.

2012

In 2012 draagt de Argentijnse componist Jorge Morel zijn compositie 'Recuerdos del Camino' op aan Enno Voorhorst. Morel is onder de indruk van de uitvoering van Voorhorst van composities van Agustín Barrios Mangoré en verklaart: 'en tus manos, Dios pone el espíritu de Mangoré' (je handen gaf God de geest van Mangore).

2013

Samen met hoboïste Pauline Oostenrijk vormt Voorhorst een duo dat zich vooral gaat bezig houden met het unieke repertoire voor de combinatie hobo-gitaar. Enno Voorhorst is verbonden als gitaardocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Pauline Oostenrijk

Discografie Enno Voorhorst

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Enno Voorhorst

Audio/Video Enno Voorhorst

Video Enno Voorhorst

Recuerdos de la Alhambra ...
Recuerdos de la Alhambra in the snow
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Recuerdos de la Alhambra in the snow

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer