Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIC COENEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1964 - heden

Genre

achtergrondzang, basgitaar, sessiemuzikanten

Eric Coenen

Bassist Eric Coenen speelt onder meer met Gé Reinders, Margriet Eshuijs, Ilse DeLange en in de band Blowbeat. Hij werkt daarnaast als docent aan de Rockacademie in Tilburg.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, basgitaar

Genoemd in de biografie van

1995   Margriet Eshuijs

Biografie Eric Coenen

Bassist Eric Coenen speelt onder meer met Gé Reinders, Margriet Eshuijs, Ilse DeLange en in de band Blowbeat. Hij werkt daarnaast als docent aan de Rockacademie in Tilburg.

In bezetting van

Blowbeat   basgitaar
Ilse DeLange   achtergrondzang, basgitaar
Lenny Kuhr   achtergrondzang, basgitaar
Margriet Eshuijs   basgitaar

1964

Eric Coenen wordt geboren op 17 december 1964 in Tegelen.

1982

De 18-jarige Coenen wil basgitaar leren spelen en zoekt een leraar. Hij gaat kijken bij de band Blowbeat waar op dat moment Cor Mutsers de bassist is. Coenen is onder de indruk en stapt op Mutsers af met de vraag of hij hem les kan geven. Mutsers stemt toe.

Blowbeat

1983

Eric Coenen begint een studie basgitaar aan het conservatorium in Rotterdam, maar is niet helemaal tevreden; de opleiding is hem te klassiek georiënteerd. Coenen wil elektrisch spelen en gaat naar het conservatorium in Hilversum waar hij die mogelijkheid wel heeft.

1985

Met de zanger Gé Reinders maakt hij in 1985 deel uit van een Limburgse band. Ze winnen een talentjacht in de provincie waardoor ze op Pinkpop mogen spelen.

Gé Reinders

1991

Hij voltooit zijn studie aan het conservatorium.

1992 - 1993

Hij krijgt een telefoontje van Cor Mutsers of hij een bassist voor Gé Reinders weet. Coenen werpt zichzelf op en begeleidt de zanger die in 1993 met Limburgstalige liedjes in het theater staat.

1995 - 1997

Coenen speelt in de Margriet Eshuijs Band en gaat op tournee. In 1996 werkt hij mee aan haar album Shadow Dancing.

Margriet Eshuijs

1998 - 2000

Coenen voegt zich in 1998 bij Blowbeat, maar het is op dat moment erg rustig rondom de band. In het najaar gaat hij spelen in de begeleidingsband van Ilse DeLange. Coenen tourt in de periode dat de zangeres doorbreekt met haar countryalbum World Of Hurt. In 2000 heeft DeLange een meningsverschil met haar bandleden, en neemt ook Coenen afscheid van de zangeres. Kort daarna wordt hij gevraagd als docent bij de Rockacademie in Tilburg. Tot op de dag van vandaag geeft hij daar nog steeds les.

Ilse DeLange

2002 - 2003

De motor van Blowbeat, zanger en gitarist Ton Engels, gaat in 2002 weer verder met de groep. Coenen schuift na zijn avontuur met Ilse DeLange weer aan. Blowbeat speelt onder meer in het voorprogramma van Bløf. Coenen speelt af en toe ook met countrymuzikant Ruud Hermans. Na een optreden stapt Lenny Kuhr op Coenen af en vraagt hem mee te werken aan haar nieuwe album. Hij is in eerste instantie enigszins sceptisch, maar na het horen van het songmateriaal is hij verkocht. Hij speelt de baspartijen op haar album Op De Grens Van Jou En Mij en tourt met haar langs de theaters.

Lenny Kuhr Ruud Hermans Ton Engels

2004

Coenen werkt met Blowbeat aan een nieuw album. Hij maakt ook deel uit van De Medeplichtigen, een trio dat verder bestaat uit Cor Mutsers en Arthur Lijten. De Medeplichtigen begeleiden Ton Engels tijdens concerten. In november is Jan de Hont één van de gasten in de theatervoorstelling De Vergijzing van Freek de Jonge, waarin de cabaretier terugblikt op Neerlands Hoop.

Neerlands Hoop

2006

Coenen neemt na vier jaar afscheid van de band van Lenny Kuhr. Hij draagt zelf Jurre Hogervorst aan als zijn vervanger.

2007

De bassist levert bijdragen op het tweede album Closer To The Heart (september) van Stevie Ann en co-produceert het openingsnummer I've Listened To Budhha. Hij is ook te horen op Odd Man Out, het eerste soloalbum van toetsenist Frank Baijens (ex-Double Grant).

Frank Baijens Stevie Ann

Discografie Eric Coenen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eric Coenen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer