Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIC DEVRIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

Americana, basgitaar, gitaar, mandoline, zang

Online

Officiƫle website

Eric Devries

Eric de Vries speelt in 1982 met de band Dance Stance in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Met zijn band The Big Easy behaalt hij in 1992 de tweede plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Als de groep in 1996 wordt ontbonden wordt, gaat ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, mandoline, zang

Genoemd in de biografie van

2003   BJ Baartmans

Biografie Eric Devries

Eric de Vries speelt in 1982 met de band Dance Stance in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Met zijn band The Big Easy behaalt hij in 1992 de tweede plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Als de groep in 1996 wordt ontbonden wordt, gaat De Vries verder als gitarist in de Nederlandstalige band Bengels. Samen met BJ Baartmans, de gitarist en componist van Bengels, vormt De Vries eind 1997 een akoestisch singer-songwriter duo. De gitarist maakt ook deel uit van BJ's Pawnshop. De solo-cd's Little Of A Romeo en Sweet Oblivion zijn medegeproduceerd door drummer Stephan van der Meijden (Big Easy, BJ's Pawnshop) en bevat Americana van Nederlandse bodem met invloeden van Gram Parsons, Lyle Lovett, Steve Earle en Ad VanderVeen. Sinds 2010 is Eric Devries organisator en host van een serie singe-rsongwriter concerten in Nijmegen, om de veertien dagen een singer-songwriter als gast, van over de hele wereld.In mei 2014 komt het album Close To Home uit.

In bezetting van

Bengels   gitaar
BJ Baartmans   gitaar
Songwriters United   basgitaar, gitaar, mandoline, zang

Discografie Eric Devries

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eric Devries

Video Eric Devries

Hidden Agenda Deluxe - J...
Hidden Agenda Deluxe -  Jericho Walls (Official)
Eric Devries - November i...
Eric Devries - November in the Rain
Eric Devries - Memories o...
Eric Devries - Memories of You
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Eric Devries - November in the Rain

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer