Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIC VERBUGT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.ericverbugt.nl

Biografie Eric Verbugt

Eric Verbugt werd op 9 september 1966 in Asten geboren. Opleiding Van 1984 tot 1992 studeerde hij bij Henri Delnooz en Robert HP Platz compositie aan het Maastrichts Conservatorium. In 1989 en 1991 ontving hij van Centre Acanthes een beurs om de cursussen van respectievelijk Luigi Nono en Elliot Carter in Avignon, ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2009   Ruysdael Kwartet

Biografie Eric Verbugt

1966

Eric Verbugt werd op 9 september 1966 in Asten geboren.


Opleiding

Van 1984 tot 1992 studeerde hij bij Henri Delnooz en Robert HP Platz compositie aan het Maastrichts Conservatorium. In 1989 en 1991 ontving hij van Centre Acanthes een beurs om de cursussen van respectievelijk Luigi Nono en Elliot Carter in Avignon, Frankrijk bij te wonen. In 1990 volgde hij de cursus Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1992 nam hij deel aan de Darmstädter Ferienkurse, waar Teodoro Anzellotti de première speelde van ..., but that's too long ago for him to remember. In 2001-2002 ontving hij een stipendium voor het Internationales Künstlerhaus Villa Concordia te Bamberg. Daaropvolgend nam hij deel aan de Darmstädter Ferienkurse en de Stockhausenkurse in Kürten.


Composities

Vanaf 1994 ontving Verbugt compositieopdrachten van de Provincie Limburg, Lantaren/Venster, Fonds voor de Scheppende Toonkunst en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Tijdens de Internationale Gaudeamus Muziekweek 1997 kreeg Bilder (aus dem Novecento) een eervolle vermelding. Hij schreef composities voor Ernest Rombout, Gerard Bouwhuis en Johan Faber, die in première gingen in de Konzert- und Kongresshalle te Bamberg. Eric Verbugt's composities werden verder o.a. door Ensemble 88, het Nieuw Ensemble, Slagwerkgroep Den Haag en het Schönberg Ensemble uitgevoerd. Zijn muziek was te horen tijdens November Music, Darmstädter Ferienkurse en de Gaudeamus Muziekweek. Op 21 oktober 2006 zal tijdens de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw te Amsterdam .., ci tace (concerto - coro - canto), voor hobo, sopraan, koor en orkest, in première gaan met Ernest Rombout, Cappella Amsterdam en het Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Daniel Reuss.

Eric Verbugt
2005

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eric Verbugt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer