Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIC VAN DER KOLK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.ericvanderkolk.com

Biografie Eric van der Kolk

Eric van der Kolk werd op 28 juli 1959 te Zwolle geboren. Opleiding Hij ontving zijn eerste muzieklessen op 5-jarige leeftijd. Na enige tijd degelijke "amateur" lessen te hebben ontvangen, studeerde hij verder bij meer prominente mensen waarbij te noemen zijn: Nico Verrips te Meppel en Jan Veninga te Leeuwarden. Hij vervolgde ...
Volledige biografie...

Biografie Eric van der Kolk

1959

Eric van der Kolk werd op 28 juli 1959 te Zwolle geboren.


Opleiding

Hij ontving zijn eerste muzieklessen op 5-jarige leeftijd. Na enige tijd degelijke "amateur" lessen te hebben ontvangen, studeerde hij verder bij meer prominente mensen waarbij te noemen zijn: Nico Verrips te Meppel en Jan Veninga te Leeuwarden. Hij vervolgde in 1978 zijn studie aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, met als hoofdvak orgel bij Jaap Dragt en als bijvakken piano en klavecimbel. In 1983 behaalde zijn Akte Muziekonderwijs Orgel B, waarna hij werd uitgenodigd om verder te gaan voor het Diploma Uitvoerend Musicus (UM) dat hij in 1985 behaalde. Buiten het conservatorium om ontving Van der Kolk lessen op compositorisch gebied van Jan Masséus (instrumentatie en orkestratie) en orgellessen van John Scott (Londen) en Ewald Kooiman (Amsterdam).


Activiteiten

Zijn eerste soloconcert gaf hij op 16-jarige leeftijd in Duitsland. Als solist was hij diverse malen te beluisteren voor de AVRO, NCRV, EO, BBC, RAI en de RTF. Hij maakte verschillende cd's, opgenomen te Doesburg, Jorwerd, Marssum, Deinum, Bears, en de Eusebiuskerk te Arnhem. Hij was organist o.a. in Heerenveen, daarna organist van de Grote Kerk te Rotterdam-Overschie, vervolgens dirigent-organist van de St. Franciscusparochie te Wolvega. Momenteel geeft hij met grote regelmaat concerten in geheel Europa en daarbuiten. Van der Kolk is 'voting member' van de AGO-USA European Chapter.


Composities

Zijn werken zijn behalve bij Donemus (Amsterdam) uitgegeven bij Joh. de Heer in Rotterdam (Triptique over Psalm 135), Willemsen in Amersfoort (6 Grote koraalvoorspelen en Partita over Psalm 12 organo manualiter) en Intrada in Heerenveen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eric van der Kolk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer