Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIK LOTICHIUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Erik Lotichius

Periode

24-09-1929 - 18-11-2015

Genre

hedendaags

Online

www.eriklotichius.be

Biografie Erik Lotichius

Erik Lotichius werd op 24 september 1929 geboren. Opleiding Na zijn eindexamen gymnasium B in Eindhoven studeerde hij aan het Amsterdams Conservatorium piano, compositie en muziektheorie. Activiteiten Erik Lotichius was hoofdleraar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij les gaf in de vakken contrapunt, harmonie, analyse en arrangeren. Tevens schreef hij een roman ...
Volledige biografie...

Biografie Erik Lotichius

1929

Erik Lotichius werd op 24 september 1929 geboren.


Opleiding

Na zijn eindexamen gymnasium B in Eindhoven studeerde hij aan het Amsterdams Conservatorium piano, compositie en muziektheorie.


Activiteiten

Erik Lotichius was hoofdleraar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij les gaf in de vakken contrapunt, harmonie, analyse en arrangeren. Tevens schreef hij een roman over zijn jeugd Eindhoven 1944 en voor kinderen Roos en Roos ontdekt de wereld.


Composities

Hij componeerde in diverse stijlen, zowel 'licht' als 'zwaar'. Het zogenaamde lichte werk omvat, naast de musical Eline Vere, vele songs voor zangstem, piano en saxofoon op teksten van onder meer Shakespeare, Brecht, Prévert, Villon, welke hij met zijn trio Metamorfose regelmatig uitvoerde op lunch-, koffie- en avondvullende concerten. Zo waren er uitvoeringen in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. Het zogenaamde zware werk omvat diverse pianoconcerten, saxofoonconcerten, een Symfonie, Concerto Leggiero voor piano en blaasinstrumenten, Variaties voor orkest op een thema van Duke Ellington, Concerto grosso voor fanfare, en kamermuziek: Sonate voor altvioolsolo, Sonate voor altsaxofoonsolo, twee kwintetten voor blazers, Sonate voor tuba en piano en een Saxofoonkwartet.

Compact Discs
Erik Lotichius - Chamber Music - Q disc (Q 97057)
Erik Lotichius - Vocal works - Q disc (Q 97008)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Erik Lotichius

Audio/Video Erik Lotichius

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer