Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIK MESIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-03-1957 - heden

Genre

gitaar, Nederlandstalig, pop, zang

Erik Mesie

Na zijn periode als voorman van de Nederpopgroep Toontje Lager begint zanger Erik Mesie (Eindhoven, 12 maart 1957) in 1986 een solocarrière. Zijn eerste en enige solohit is de single Zonder Jou, een bewerking van het nummer Ohne Dich van de Duitse band Münchener Freiheit. De zanger tourt samen met ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1986   Toontje Lager
1988   Tom Peters
2004   Antonie Kamerling
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Erik Mesie

Na zijn periode als voorman van de Nederpopgroep Toontje Lager begint zanger Erik Mesie (Eindhoven, 12 maart 1957) in 1986 een solocarrière. Zijn eerste en enige solohit is de single Zonder Jou, een bewerking van het nummer Ohne Dich van de Duitse band Münchener Freiheit. De zanger tourt samen met Bert Heerink en Peter Groot Kormelink (Jazzpolitie) in het najaar van 2002 onder de naam Het Dak Eraf door Nederland met een Eighties Rock Show. Mesie en Heerink gaan in september 2008 door het land met het Noord Nederlands Orkest en het programma Symphonic Echoes Of Pink Floyd. Hij treedt daarnaast nog steeds solo op, begeleid door zijn eigen band of door showband Piano&Co.

In bezetting van

De Heeren Van Oranje   zang
Het Dak Eraf   zang
Toontje Lager   gitaar, zang

Discografie Erik Mesie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Erik Mesie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer