Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERWIN NYHOFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Erwin Nyhoff in 2011

Periode

1997 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Officiële website

Erwin Nyhoff

Voormalige Prodigal Son(s)-zanger solo.
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Nijhoff   gitaar, zang

Overige muzikanten

Will Sophie   gitaar
Alan Svetopetric   basgitaar
Jimmy Griego   drums
Jeroen Molenaar   drums
Erwin van Ligten   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1990   Metropole Orkest
1996   The Prodigal Sons
2001   BJ Baartmans
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Erwin Nyhoff

Voormalige Prodigal Son(s)-zanger solo.

1997 - 1998

Na het uiteenvallen van The Prodigal Sons treedt Erwin Nijhoff solo en met een akoestisch trio op. Hij speelt voor de tweede keer tijdens het South By Southwest-seminar, doet eenmalige optredens met Golden Earring en Bennie Jolink van Normaal en speelt mee op de CD’s van Holsappel en Martin Korthals.

Normaal The Prodigal Sons Wim Holsappel

1999

Erwin Nyhoff Erwin Nijhoff werkt aan een nieuw album, dat in Amerika wordt opgenomen. Ondertussen doet hij een aantal voorprogramma’s bij Ilse DeLange. Nijhoff tekent een contract bij Warner. In december werkt hij mee aan de Elvis Presley Party Of The Century in de Melkweg.

Ilse DeLange

2000

Nijhoff gaat naar Nashville om op te nemen met producer Richard Dodd. Dodd werkte eerder o.a. met Steve Earle en Tom Petty. De opnames worden onderbroken als Nijhoff stemproblemen krijgt en enkele weken rust moet houden.

2001

Vanaf maart tourt Nijhoff door het land met liedjes van zijn nieuwe album Take Your Time. Hij noemt zich niet meer The Prodigal Son, maar Erwin Nyhoff.

2003 - 2004

Nyhoff speelt in verschillende bezettingen in het land: akoestisch (zowel solo als met een trio), met The Prodigal Sons in de oude bezetting, en als rockcoverband met repertoire uit de jaren zeventig samen met Erwin van Ligten, Michel van Schie en Jeroen Molenaar. Samen met Ted Oberg (Livin' Blues) en Pierre van der Linden (Focus, Brainbox) is Nyhoff vanaf november op de podia te zien met de bluesgeoriënteerde rockgroep Grand Slam. Na enige tijd wordt hij in die band vervangen door zangeres Simone Roerade.

Grand Slam!

2006

Erwin Nyhoff levert in maart met het liedje Hij't Wel Goed 'ezien een bijdrage aan de dvd Uutsprèken met liedjes in het Overijsselse dialect.

2007

De zanger levert een gastbijdrage op het minialbum Dit Is Legaal van Peter Beeker (Ongenode Gaste).

Ongenode Gaste Peter Beeker

2008

Na optredens in onder meer Paradiso en voor de VPRO-radio wordt de reünietournee Toen & Nu van The Prodigal Sons op 4 april afgesloten in Hedon, Zwolle. Nyhoff heeft ondertussen een band om zich heen verzameld met onder meer drummer Cyril Directie, gitarist Wilco Lindeboom en bassist Dirk Schreuders. 9 november opent Nyhoff voor Tony Joe White in De Lantaarn te Hellendoorn. De zanger levert ook weer bijdragen aan de Overijsselse dialectpopcompilatie Uutsprèken.

2009

Erwin Nyhoff staat met band onder meer in het voorprogramma van Little Feat in Hardenberg (6 mei) en op het festival De Zwarte Cross (juli).

2010

Naast optredens in Nederland is Nyhoff op 9 februari te zien in het Duitse Kassel waar hij optreedt, samen met leden van The Blue Guitars, en de Amerikaanse zangeres Kellie Rucker begeleidt. Op 28 april speelt de Brabantse band Mufkin Tass met gitaarlegende James Burton (o.a. Elvis Presley) in Romein te Leeuwarden. Mufkin Tass vraagt Erwin Nyhoff en zijn zoon Jim mee te doen als 'special guests'.

2011

Erwin Nyhoff in 2011 Erwin Nyhoff maakt onderdeel uit van de theatershow Woodstock The Story met muziek van het festival Woodstock uit 1969. De show is een initiatief van John Weijel en Ruud Nijhuis (ooit drummer in Teach-In) van New Entertainment in samenwerking met impresariaat Ruud de Graaf. Naast Nyhoff zijn bijdragen te horen van toetsenist en zanger Thomas Meeuwis (Flippen, Thozes), muzikaal leider Matthijs van Noort (Flippen), zangeres Muriel te Loo, bassist Kobus Groen (Miss Montreal), gitarist David Aferiat (o.a. Rubber) en percussionist Door Raeymaekers. De regie is in handen van Laurens ten Den. In oktober doet de zanger een zogenaamde ‘blinde auditie’ met het nummer The River van Bruce Springsteen in de zeer populaire televisietalentenjacht The Voice Of Holland. Hij gaat door naar de volgende rond met jurylid Angela Groothuizen als zijn coach.

Angela Groothuizen

2012

Door toedoen van zijn succesvolle optredens in The Voice of Holland is Nyhoffs album Take Your Time uit 2001 opnieuw verkrijgbaar. Eerst als download via iTunes, waar de plaat in januari in de Nederlandse Top 10 van meest verkochte rockalbums belandt, en vanaf 3 februari ook op cd. Nyhoff behaalt uiteindelijk de derde plaats in The Voice Of Holland. Van 3 februari tot en met 20 april staat hij weer in de Nederlandse theaters met Woodstock, The Story. In het nieuwe seizoen zingt hij solo akoestisch het programma The Prodigal Son met eigen nummers, van zowel The Prodigal Sons en zijn soloalbums, nieuw songmateriaal, liedjes uit de periode bij The Voice en covers van zijn helden Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles en The Rolling Stones.

2013

Als de Britse band The Moody Blues op 25 en 26 juni in de Heineken Music Hall te Amsterdam spelen, verzorgt Erwin Nyhoff het naprogramma. In de periode september tot en met december doet de zanger met band een theatertournee met In The Footprints Of. In deze show gaat hij op zoek ga naar de connectie tussen inspiratiebron Bruce Springsteen en hemzelf met naast nummers van Springsteen ook eigen composities die door The Boss zijn geïnspireerd, zoals People Making Money Out Of Sand en Lonely Rider.

Discografie Erwin Nyhoff

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Erwin Nyhoff

Audio/Video Erwin Nyhoff

Video Erwin Nyhoff

You Still Think (acoustic)
You Still Think (acoustic)
Erwin Nyhoff - You Still ...
Erwin Nyhoff - You Still Think
Erwin Nyhoff Prodigal Sons
Erwin Nyhoff Prodigal Sons
Erwin Nyhoff; "He-j 't wè...
Erwin Nyhoff; "He-j 't wè goed ezeen?"
Erwin Nyhoff - Song For You
Erwin Nyhoff - Song For You
Erwin en Jim Nyhoff - Now...
Erwin en Jim Nyhoff - Nowhere man
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Erwin Nyhoff - You Still Think

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer