Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERWIN VAN LIGTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

11-07-1957 - heden

Genre

achtergrondzang, gitaar, Indonesië, producer, rock, sessiemuzikanten, sitar, zang

Online

Officiële website

Erwin van Ligten

Gitarist Erwin van Ligten (Surabaya, 11 juli 1957) verleent jarenlang zijn diensten aan diverse artiesten en acts, waaronder Dizzy Man's Band, Bertus Borgers, Barry Hay, Sue Chaloner, J.A.M. (Julya Lo'ko, Angela Groothuizen en Berget Lewis), Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze, Astrid Seriese en Rob Wiedijk van The Bob Color.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, gitaar, producer, sitar, zang

Genoemd in de biografie van

2006   Michel van Schie
2007   The Bob Color
2013   Astrid Seriese

Biografie Erwin van Ligten

Gitarist Erwin van Ligten (Surabaya, 11 juli 1957) verleent jarenlang zijn diensten aan diverse artiesten en acts, waaronder Dizzy Man's Band, Bertus Borgers, Barry Hay, Sue Chaloner, J.A.M. (Julya Lo'ko, Angela Groothuizen en Berget Lewis), Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze, Astrid Seriese en Rob Wiedijk van The Bob Color. In 2006 verschijnt zijn eerste soloalbum Twisted Logic met gastbijdragen van o.a. Michel van Schie, Martino Latupeirissa en de Duitse cellist Stephan Braun. De plaat laat diverse genres horen: romantische melodieuze rock, country, blues, fusion en wereldmuziek geïnspireerd door o.a. Chet Atkins, Ry Cooder, Jackson Browne, David Lindley, Wishbone Ash, The Beatles, The Rolling Stones en gitarist Jeff Beck (aan wie de cd is opgedragen). In 2007 maakt Van Ligten deel uit de van de gelegenheidsformatie The Raw Feet Players. Op de cd Kroncong Baru (mei 2010) keert de gitarist samen met Julya Lo'ko terug naar zijn roots in Indonesië. Het duo gaat met het repertoire op tournee. In 2011 brengt hij samen met zangeres Micheline van Hautem een plaat uit met chansons van Jacques Brel. Met de band Page staat hij in 2012 op De Parade met blues, rock en soul. De bezetting van de band bestaat verder uit zanger Michel van Dijk (Alquin), Kim Haworth (drums) en Michael Peet (bas). Het programma Blues & Poetry, waar de gitarist samen met Astrid Seriese in januari en februari 2013 op theatertournee gaat, bevat liedjes van onder anderen Duke Ellington, Tom Waits, John Hiatt, Bessie Smith en Billie Holiday en nieuwe liedjes van het duo zelf, op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow.

In bezetting van

A Girl Called Johnny   achtergrondzang, gitaar
Bertus Borgers   gitaar
Brigitte Kaandorp   gitaar
Erwin Nyhoff   gitaar
Julya Lo'ko   gitaar, producer, sitar
The Raw Feet Players   gitaar

Discografie Erwin van Ligten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Erwin van Ligten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer