Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ESTHER TUELY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

pop

Online

Website

Esther Tuely

Esther Tuely is de artiestennaam van Esther Teule (Vancouver, 30 oktober 1963). Samen met haar broers Bas en Ernst Teule zit ze in de discogroep Novo Band uit Zeist. De groep scoort hits met de singles Let's Go Dancing (1985) en You're Gonna Be Mine (1986). Rond 1989 stopt ze ...
Volledige biografie...

Bezetting

Esther Teule   zang

Genoemd in de biografie van

1991   Novo Band

Biografie Esther Tuely

Esther Tuely is de artiestennaam van Esther Teule (Vancouver, 30 oktober 1963). Samen met haar broers Bas en Ernst Teule zit ze in de discogroep Novo Band uit Zeist. De groep scoort hits met de singles Let's Go Dancing (1985) en You're Gonna Be Mine (1986). Rond 1989 stopt ze met de band en volgt ze een opleiding aan de schrijversvakschool. Ernst Teule en Ruud Voerman zetten een tekst van haar op muziek en weten daarmee interesse te wekken bij platenmaatschappijen. In 1991 verschijnt bij RCA het titelloze solodebuut van Esther Tuely. De eerste single Incredibly Red komt niet verder dan de tipparade, maar voor het album krijgt ze wel een Zilveren Harp. De zangeres doet jarenlang studiowerk voor verschillende artiesten, zingt in tekenfilms en is tussen 1995 tot 2010 de stem van Radio 2. Via de School voor Zijnsorientatie en verschillende cursussen en opleidingen richt ze in 2007 in haar woonplaats Lelystad The Garden op, een centrum voor bewustzijn en meditatie. Ze is daarnaast actief als beeldend kunstenaar.

Discografie Esther Tuely

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Esther Tuely

Audio/Video Esther Tuely

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer