Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EVA SIMONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Eva Simons in 2012

Periode

27-04-1984 - heden

Genre

dance, pop, zang

Online

Officële website
Facebook

Eva Simons

Zangeres Eva Simons maakt elektronische, dansbare pop met soulvolle vocalen. Ze is een opvallende verschijning dankzij een buitenproportionele, felgekleurde hanenkam. Simons begint haar zangcarrière in 2001 in de danceformatie Cooper. In 2004 maakt deel uit van de meidenband Raffish. Simons' soloproductie Silly Boy wordt in 2009 door miljoenen mensen bekeken ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1980   Johnny Meijer
2004   Raffish

Biografie Eva Simons

Zangeres Eva Simons maakt elektronische, dansbare pop met soulvolle vocalen. Ze is een opvallende verschijning dankzij een buitenproportionele, felgekleurde hanenkam. Simons begint haar zangcarrière in 2001 in de danceformatie Cooper. In 2004 maakt deel uit van de meidenband Raffish. Simons' soloproductie Silly Boy wordt in 2009 door miljoenen mensen bekeken via videowebsite YouTube. Haar eerste wereldwijde hits scoort ze met bijdragen op singles van producer Afrojack (Take Over Control in 2010) en de Amerikaanse rapper Will.i.am (This Is Love in 2012). Met die laatste single komt ze op de eerste plaats terecht van de Britse hitparade.

In bezetting van

Raffish   zang

1984 - 2004

Eva Simons (Amsterdam, 27 april 1984) komt uit een muzikale familie. Haar grootvader is de befaamde accordeonist Johnny Meijer en haar moeder Ingrid Simons is een gewaardeerd achtergrond- en sessiezangeres bij onder meer Gordon en Rob de Nijs. Ze zingt op de singles I Believe In Love (2001) en I Want You Back (2003) van Cooper, een danceact uit de stal van producersteam Klubbheads, en op de single Don't Stop (2004) van John Marks. De zangeres is in 2004 een van de deelnemers aan het televisieprogramma Popstars - The Rivals, de talentenjacht uitgezonden door RTL 4, waarbij na selectierondes een jongensband en een meidenband overblijven in de strijd om de eerste plaats van de hitparade tijdens de kerstmaand. Simons maakt deel uit van meidengroep Raffish. Jongensband Men2b wint de wedstrijd, maar met de single Plaything krijgt Raffish alsnog de grootste hit.

John Marks Johnny Meijer Klubbheads Men2B Raffish

2005 - 2009

Vanaf de zomer van 2005 werkt Simons aan haar solocarrière. Ze schrijft en produceert eigen songmateriaal en verzorgt in 2009 achtergrondzang in de tv-programma's X Factor en Dancing With The Stars. Haar liedje Silly Boy, geschreven met Mike Hamilton en Tierce Alec-John Person (a.k.a. Kizzo), bereikt via YouTube meer dan tien miljoen mensen, mede door het verhaal dat het een nieuwe single zou zijn van wereldsterren Rihanna en Lady Gaga. In juli 2009 biedt EMI Simons een internationaal platencontract aan. Op 8 september treedt ze op in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door met een akoestische versie van Silly Boy.

2010 - 2012

In augustus 2010 verschijnt de single Take Over Control van producer en DJ Afrojack, geschreven met Eva Simons en Mike Hamilton en met vocalen van Simons. Take Over Control wordt onder meer opgepikt door DJ's Annie Mac en Pete Tong van BBC Radio 1 en wordt uiteindelijk meer dan tien miljoen keer aangeklikt op videowebsite YouTube. De single behaalt onder meer de 24ste plaats in Britse hitparade. Een van de grote optredens in 2011 is tijdens het Koninginnedag van Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam. Na haar eigen single I Don't Like You verschijnt op 25 mei 2012 een videoclip bij This Is Love, een nummer van de Amerikaanse rapper Will.i.am met zang van Simons. De single behaalt de eerste plaats van de Britse hitparade. De zangeres doet een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten. Ze verzorgt daar onder meer de opening voor concerten van het Amerikaanse rapduo LMFAO en doet in juli televisieoptredens in de programma's America's Got Talent en Live With Kelly. I Don’t Like You haalt in juli de eerste plaats van de Dance/Club Play Songs, een lijst met de populairste tracks gedraaid in Amerikaanse danceclubs, gepubliceerd door Billboard.com.

Afrojack

2013

Simons ontvangt samen met AfroJack een US Platinum-Award voor meer dan een miljoen downloads voor de single Take Over Control. De zangeres verzorgt het voorprogramma van de Amerikaanse superster Beyoncé.

2015

De single 'Policeman' is een samenwerking met de dancehall artiest Konshens uit Jamaica. Ze scoort er opnieuw een internationale hit mee.

2016

Eva Simons neemt zitting in de jury van het talentenprogramma Idols dat na een afwezigheid van acht jaar weer op tv wordt gebracht door RTL5.

Discografie Eva Simons

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eva Simons

Audio/Video Eva Simons

Video Eva Simons

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
Eva Simons - Silly Boy (A...
Eva Simons - Silly Boy (Acoustic Version) @ DWDD (Live Performance) HQ
Eva Simons - Miami WMC
Eva Simons - Miami WMC
will.i.am - This Is Love ...
will.i.am - This Is Love ft. Eva Simons
Eva Simons - I Don't Like...
Eva Simons - I Don't Like You
Eva Simons - Renegade (Of...
Eva Simons - Renegade (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Eva Simons - Silly Boy (Acoustic Version) @ DWDD (Live Performance) HQ

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer